Gólzáporos siker Érden

spigott - 2020. augusztus 7. 15:01

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Érden folytatta edzőmérkőzéseinek sorozatát ma délelőtt tizenegy órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. Vágó Attila tanítványai nem is kezdték rosszul idei negyedik felkészülési találkozójukat, már ami a támadójátékot illeti, mert szinte minden támadásukból betaláltak, így igen hamar elléptek két-három góllal ellenfelüktől sőt, a 10. percben már 9-4-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző. A házigazda érdiek már a 12. percben időt kértek, hogy rendezzék soraikat, de ez sem sokat segített rajtuk, mert a jó támadójáték mellett a védekezéssel sem volt probléma a mieink oldalán, így a játékrész derekához közeledve már 13-5-re vezetett a Kohász. Vágó Attila vezetőedző ekkor kezdte el cserélgetni kezdősorát, s ugyan ez okozott némi zavart a csapat játékában, a félidő hajrája ismét a DKKA gárdájáé volt, mely 22-14-es vezetéssel vonulhatott pihenőre.

A térfélcserét követően ismét jobban rajtoltak kézilabdázóink, ám kilencgólos vezetésük után többször is emberhátrányba kerültek, s ezt, illetve a támadásban elkövetett hibákat sorozatban lőtt három találattal torolta meg az Érd. Együttesünk a folytatásban sem tudott igazán élesen játszani, támadásban és védekezésben is sokat hibázott, ám mikor négyre olvadt előnye, ismét összekapta magát, így 23-29-nél másodszor is időt kellett kérnie a házigazdáknak a 47. percben. A hátralévő időben hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét csapat, a védekezésre egyik oldalon sem fordítottak már komoly figyelmet a felek, de a gólokban gazdag véghajrából is a Kohász jött ki jobban, s végül magabiztos, 40-32-es sikerrel zárta az összecsapást.

Képek forrása: DKKA

Vágó Attila vezetőedző: - A támadójáték, amit gyakoroltunk a héten, azzal teljes mértékben elégedett vagyok. Sajnos azonban ennek a kárát látta a védekezés, mivel 32 kapott gól egy picit sok, hiszen nem biztos, hogy mindig 40 gólt fogunk tudni lőni. Sokkal könnyebb az, ha a csapat 20-25 körül tartja az ellenfelét. Az első félidő közepén már meglett a 7-8 gólos különbség, amit nagyon szépen tartottunk. A második félidőben volt egy 10 perces rövidzárlat, amikor külső tényezők elvitték egy picit a figyelmünket, a koncentrációnk szétesett. Hozzáteszem, nagyon sokat játszottunk emberhátrányban a mérkőzésnek abban a periódusában. A lányoknak az erejét és a tartását mutatja, hogy nem rogytunk meg, hanem a nehezebb szakaszból is felálltunk és növelni tudtuk a különbséget és a végén magabiztosan nyertünk, aminek én örülök és gratulálok a csapatnak. Összességében a tanulsága a mérkőzésnek az, hogy senki ellen sem engedhetünk meg magunknak olyan tízperces blokkokat, rövidzárlatokat, amelynek során a már félig legyőzött ellenfelet visszarántjuk a mérkőzésbe.

Érd – DKKA 32-40 (14-22)

A DKKA gólszerzői: Klivinyi 6, Horváth 5, Román 5, Schatzl 5, Szalai 4, Barján 3, Bulath 3, Kazai 3, Molnár 3, Nick 3.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.