Ivkovics hosszabbított

doszerk - 2020. augusztus 4. 18:22

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

Kép forrása: MTI (Czeglédy Zsolt felvétele)

A nemzeti csapat keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a szövetség elnöke és Ivkovics Sztojan aláírta a szövetségi kapitány szerződéshosszabbítását, melynek értelmében a szakvezető a 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig marad a posztján. A szakember januárban lemondott, miután edzői feladatot vállalt Kaposváron, amit elvileg kizárt a kapitányi szerződése. "Soha nem volt kétséges, hogy Sztojan remek csapatot rakott össze, a magyar válogatott rég nem látott sikereket ért el az irányításával" - jelentette ki Szalay Ferenc. "Mostanra elhárult minden akadály a hosszabbítás elől, és a csapatnak komoly lehetősége van arra, hogy ismét kijusson az Eb-re. Külön örülök, hogy Hanga Ádám is csatlakozott a kerethez." Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elmondta, örül az új szerződésnek, és annak is, hogy sorozatban a nyolcadik éve készülnek Kecskeméten. "Nagyszerű dolog, hogy az U20-as válogatottal együtt edzünk, akik Hanga Ádám vagy Vojvoda Dávid személyében láthatják, hogy hová juthatnak el. Nagyon jó újra látni a csapatot az elmúlt nehéz hónapok után" - fejtette ki.

A Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában gyakorol társaival Hanga Ádám, a Barcelona légiósa is, aki klubkötelezettségei miatt év közben nem tud a válogatott rendelkezésére állni. "Örülök, hogy most itt lehetek, mert év közben nagyon sűrű a versenynaptár. Persze Spanyolországból is követem az eseményeket, és tartom a kapcsolatot a többiekkel. Remélem, a következő Eb-n is tudok segíteni a válogatottnak" - mondta a spanyol bajnoki ezüstérmes kosaras. A nemzeti csapat a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében érdekelt Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával egy csoportban, amelyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet: februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte. Novemberben a magyarok az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogatnak, a kvalifikáció jövő februárban további két mérkőzéssel zárul.
 
A válogatott jelenlegi kerete: Eilingsfeld János, Szabó Zsolt, Vojvoda Dávid, Perl Zolán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Horti Bálint, Pongó Marcell, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Fazekas Máté, Karahodzsics Kemál, Hanga Ádám, Golomán György

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.