Jégkorong Erste Liga - Vésztervként nevezett a DVTK

doszerk - 2020. augusztus 3. 19:30

Noha tervei szerint a következő idényben is a szlovák élvonalban szerepel a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, vésztervként nevezett az Erste Ligára is.

Kép: MTI-archív (Vajda János felvétele)

"Technikailag eldőlt, hogy a szlovák ligában fogunk szerepelni, de a négyoldalú szerződés aláírására még nem került sor a két szövetség, a liga és a klub között" - mondta az M1 aktuális csatornának Egri István, a miskolci hokiklub elnöke, aki hozzátette biztonság kedvéért neveztek az Erste Ligára is. A sportvezető szerint a csapat magyar magja majdnem teljes, a légiósokról pedig a hónap végén döntenek, amikor megérkezik a kanadai vezetőedző, Dave Alisson. A célkitűzés elmondása szerint nem változott az előző két évhez képest, azaz a rájátszásba jutás. Sipos Levente, a magyar szövetség főtitkára arról beszélt szintén az M1 aktuális csatornának, hogy "reális akadálya jelenleg nincs" a DVTK szlovákiai szereplésének, de ha bármilyen vis maior körülmény megakadályozza, akkor az elnökség közreműködésével megoldást kell találni, hogy a csapat versenyezhessen.

Az MJSZ tisztségviselője elárulta, az Erste Liga szeptember 11-én indul, korábban mint a környező országok bajnokságai, mivel ha a vírushelyzet kedvezőtlenül alakul, akkor is legyenek már lejátszott meccsek. Hozzátette, Románia jelenleg sárga besorolású ország, így az erdélyi csapatok, vagy a légiósok beutazása problémát jelenthet, de arra készülnek, hogy ez nem lesz így az egész szezon során, viszont az elején emiatt előfordulhat, hogy a magyar csapatok és az erdélyi együttesek is egymással játszanak majd.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.