Lisa Haley: láttam a fejlődést

doszerk - 2020. augusztus 5. 8:30

Jól sikerült az A csoportos női jégkorong válogatott felkészülésének első állomása.

Mint arról a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) honlapja beszámolt, hétfőn befejeződött a női válogatott első edzőtábora a szezonban. A 37 főből álló keret egy hétig készült együtt a Tüskesátorban az új szövetségi kapitány, Lisa Haley irányításával. A játékosokat két csoportra osztották a hét során, így végezték a jeges gyakorlásokat, majd a piros és a fehér csapat kétszer is játszott egymással. Ezen volt lehetőség gyakorolni az emberelőnyt és emberhátrányt, a három a három elleni játékot, valamint a büntetőket is. A programban fizikai felmérés, csapatépítés és sportpszichológiai beszélgetés is szerepelt. A keretben lehetőséget kapott a bizonyításra sok U18-as játékos is, többen először vehettek részt felnőtt edzőtáborban. Nem voltak ezúttal itt a légiósok, míg a kanadai születésű, honosított játékosok közül egyedül Alexandra Gowie húzott korcsolyát. A munka augusztus végén folytatódik, amikor a tervek szerint svájci tornán vesz részt a válogatott, szintén A csoportos riválisok ellen játszva.

Képek forrása: MTI (Illyés Tibor felvételei)

Lisa Haley szövetségi kapitány: "Nagyon jól zártuk az edzőtábort, a hétfői volt a legerősebb nap. A játékosok energikusabban játszottak, a csapatjáték igazán jól ment. Láttam a fejlődést a hét során. Az edzőtábor célja az volt, hogy felmérjük, hol tartunk és minek kell következnie. Hatékonyan töltöttük az időt, rengeteg információt szereztünk, amelyeket felhasználva kidolgozhatjuk a megfelelő terveket a következő hónapokra, egészen a világbajnokságig. Jó volt a lányok hozzáállása, nagyon nyitottak voltak arra, hogy kipróbálják a különféle elképzeléseket, miközben tudták, hogy figyeljük őket és elemezzük, hová illenek. A jégen kívül is jó dolgokat tapasztaltam. Erős a vezetői képesség is, látszik, hogy a játékosok törődnek egymással, segítik egymást, és jó a kapcsolatuk a vezéregyéniségekkel. Izgalmas volt látni a 14-16 éves fiatalokat, akik nagyon tehetségesek és remek érzékük van a hokihoz. Fizikálisan biztosan kell még fejlődniük, de nagyszerűek az adottságaik" - fogalmazott a szakember az MJSZ honlapjának.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.