Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

doszerk - 2020. augusztus 5. 13:35

Győrben rendezheti meg a kajak-kenusok maratoni Európa-bajnokságát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Mint az a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapján megjelent közleményből kiderült, szűk két hónappal a verseny rajta előtt az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) értékelte a járványügyi helyzetet, és úgy döntött, hogy október 1-4. között megszervezhető a maraton Európa-bajnokság Magyarországon. A helyszín változott, az eseményt Győrben rendezheti meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

"Örömteli dolog, hogy az ECA döntése értelmében megrendezhető az Európa-bajnokság, így legalább a szakág legjobbjai idén is készülhetnek egy komoly nemzetközi versenyre - mondta Weisz Róbert, maratoni vezetőedző. - Ez célt ad a versenyzőknek, hogy folytassák a felkészülést, a magyar csapat tagjai nagyon örülnek a lehetőségnek." Győrben már több sikeres maratoni kajak-kenu világ-, és Európa-bajnokságot szerveztek, a különleges viszonyok között a jól bejáratott helyszín ezért kaphatta meg ismét a rendezés jogát az európai szövetségtől.

Főoldali és belső képek forrása: MKKSZ

"Készített egy felmérést az ECA maraton bizottsága, ennek alapján úgy látszik, hogy az európai mezőny java, 18-20 ország állhat rajthoz a kontinensviadalon. Bízunk benne, hogy az itthoni járványügyi-helyzet stabil marad, és a résztvevő nemzetek száma nőni fog a következő hetekben” - tette hozzá Weisz Róbert, aki a hazai rendezésű Európa-bajnokság versenyigazgatója is.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.