Szép győzelem a rangadón

spigott - 2020. augusztus 11. 20:38

Remek védekezéssel, gyakorlatilag végig vezetve aratott ötgólos győzelmet a BVSC elleni fővárosi kupamérkőzésen a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Rangadóval, a BVSC elleni fővárosi összecsapással folytatta a Magyar Kupa küzdelmeit ma este fél nyolctól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel mindkét gárda hibátlan teljesítménnyel állt a meccs előtt, ezért komoly csatára számíthattak a mieink, akik abban bíztak, hogy sikerül átmenteniük a III. kerület elleni jó formát, s győzelemmel térhetnek haza a fővárosból.

Az első percekben a házigazdák kaptak két emberelőnyt, ám Magyari mindkét alkalommal védeni tudott, majd a mieink hibáztak el egy fórt és egy ziccert, így a hatodik percig csak nem akart megszületni a meccs első találata. Egészen addig, míg az egyetemisták meg nem kapták második előnyüket, melyből végre Szilágyi lőtte át a falat, megszerezve ezzel a vezetést a Mihók-csapatnak. Nem sokáig örülhettünk azonban az előnynek, mert Gémes az utolsó percben egalizált, de erre is volt válasza csapatunknak, mely Szilágyi ötméteresének köszönhetően 2-1-es vezetéssel vonulhatott az első pihenőre.

A második negyedet Ziegler emberelőnyös találatával kezdte a DUE, mely továbbra is jól őrizte kapuját, így hiába került újabb két alkalommal fórba a házigazda, rendre sikerült kivédekezni a támadásokat. A 12. percben Mucsy úszott meg, s harcolt ki egy ötméterest, melyet Gurisatti értékesített, míg a túloldalon Magyari védett büntetőt, így maradt a 4-1-es dunaújvárosi előny. Gurisatti második ötösét már védte Doroszlai, de a túloldalon továbbra is remekül védekezett együttesünk, melynek kettős előnyből sem tudott gólt szerezni a BVSC, így a mieink 4-1-es vezetésével várták a folytatást a felek.

A védelem és Magyari Alda kapus is remekelt a BVSC ellen! (Képek: DO-archív)

A harmadik felvonást egy kihagyott fórral kezdték az egyetemisták, s bár Koncz megtörte a hosszú hazai gólcsendet, előbb Ziegler, majd Gurisatti vágott be közelről egy emberelőnyt, így a 20. percben először vezetett néggyel a Mihók-csapat (2-6). Ugyan Fekete Flóra éles szögből betalált a játékrész hajrájában, a negyedik negyed elején végleg eldöntötte a találkozót együttesünk, mely két perc alatt lőtt két újabb góllal lépett meg öttel ellenfelétől, s innen már nem volt visszaút a fővárosiaknak (3-8). A vendéglátók küzdöttek becsülettel, ám ez csak arra volt elég, hogy a mérkőzés utolsó perceit egálra hozzák, így a mieink összességében simán, 9-4-re nyerték a találkozót, s négy fordulót követően továbbra is hibátlan teljesítménnyel állnak a csoportjuk élén.

Mihók Attila vezetőedző: - Nem is tudom, hogy mikor nyertünk utoljára ilyen nagy különbséggel a Szőnyi úton, szóval az eredménnyel elégedett vagyok. A védekezésünk megfelelő volt, négy gólon tudtuk tartani a BVSC-t, ami szép dolog, ugyanakkor támadásban hiába akartunk fegyelmezetten játszani, sok volt a pontatlanság.

BVSC – DUE-Maarsk Graphics 4-9 (1-2, 0-2, 2-2, 1-3)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 2, Gurisatti 4, Horváth, Mahieu 1, Garda 1, Ziegler 2. Csere: Balog (kapus), Sajben, Szabó, Mucsy, Brezovszki, Szellák, Huszti. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.