Új lendületet kap a legrégebbi magyar kupasorozat

doszerk - 2020. augusztus 4. 8:32

Friss arculat és még izgalmasabb mérkőzések várják a futballrajongókat ősztől a jelenleg a megyei selejtezőknél járó MOL Magyar Kupa rangadóin.

Kép forrása: mlsz.hu

Az 1909-ben indult rangos és népszerű férfi Magyar Kupa-sorozat névadó szponzora a 2020/2021-es szezontól öt éven keresztül a MOL, a hazai sportélet egyik legnagyobb támogatója. A sorozat ősszel megújult arculattal jelentkezik, a mérkőzések izgalmáról pedig az átalakított, egy mérkőzéses kieséses rendszer gondoskodik. A szezon két legjobb csapata végül 2021 tavaszán méri össze erejét a MOL Magyar Kupáért az ország legnagyobb stadionjában, és a hagyományokhoz híven a kupagyőztes képviselheti hazánkat az Európa-ligában.

"Az ország és a régió egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata, a MOL, névadó szponzori támogatásának köszönhetően a férfi Magyar Kupa magasabb szintre lép! Ahogy az olajipari társaság jelen van Magyarország teljes területén, úgy a kupa az a versenysorozat, amelyben országunk minden régiója képviselteti magát. A legjobb amatőrcsapatok évről évre bizonyítják, hogy a kupában egy-egy mérkőzésen akár az élvonalbeli klubokkal szemben is fel lehet venni a versenyt. A kisebb településeken minden kupaforduló különleges alkalom, miként a döntő a magyar labdarúgás igazi ünnepe, különösen a Puskás Aréna gyepén" – mondta el dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki legutóbb június 3-án adta át a serleget a 2020-as kupagyőztes Budapest Honvéd együttesének.

A MOL Magyar Kupa - A foci ünnepe minden magyar településen

A MOL a kupa névadó szponzoraként új lendületet ad a nagy múltú és népszerű kupasorozatnak, amely a presztízsét és alapértékeit még jobban kifejező megjelenést kap ősztől. A szurkolók az ország minden részén találkozni fognak az új arculat elemeivel, a mérkőzések előtt felcsendül az új Magyar Kupa-himnusz, az interneten pedig egy, csak a kupával foglalkozó honlapról értesülhetnek majd a legfrissebb hírekről, érdekességekről.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a névadó szponzori együttműködést így kommentálta:

"A magyar sportélet mindig is kiemelt figyelmet élvezett a részünkről. Célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a MOL-t, erre pedig a sporttámogatás az egyik leghatékonyabb eszköz, hiszen a sport iránti elkötelezettség tömegeket képes megmozgatni. A MOL a fiatal tehetségek felkarolásától kezdve a profi sportolók támogatásán át a helyi sportegyesületek és közösségek rendszeres segítéséig a magyar sportélet minden mozzanatában jelen van. Ezért is lépünk most újabb együttműködésre az MLSZ-szel, új lendületet adva a Magyar Kupának."

A Magyar Kupa történelme

A 111 éve alapított Magyar Kupa az egyik legnagyobb múltra visszatekintő európai nemzeti kupasorozat. A legnagyobb futballnemzetek közül is csak Nagy-Britannia (1871) és Spanyolország (1902) előzi meg. A Magyar Kupa már az indulása évében is népszerű versenysorozat volt, a kiírásra 28 csapat jelentkezett, korábban soha egyetlen trófeáért sem indult ennyi gárda. A mind presztízsben, mind méretben folyamatosan növekvő sorozat 128-as főtáblájáról a döntőt megnyerő csapat lehetőséget kap arra, hogy képviselje Magyarországot az Európa-liga selejtezőiben, erre legtöbbször a trófeát 23-szor elhódító Ferencvárosnak volt módja. A 2019-2020-as évad címvédője a verseny története során nyolcadik alkalommal győztes Budapest Honvéd lett, amely elsőként emelhette magasba a trófeát az új Puskás Arénában.

 

Forrás: MLSZ

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.