Dunaújváros Hetilap

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

Öcaline - 2020. augusztus 12. 17:26

Jelenleg is gőzerővel folynak a DVG Zrt. szakemberei által végzett helyreállító munkálatok a Fabó Éva Sportuszodában. A létesítmény szauna részlegében még augusztus 1-jén, szombaton hajnalban keletkezett tűz – de várhatóan szombaton újra átadhatják a nagyközönségnek a sportbázist, adta hírül a város hivatalos oldala.

Amint arról webgalériával súlyosbított összegzésünkben is beszámoltunk, a szaunában keletkezett tűz után a katasztrófavédelem gyors és precíz munkájának köszönhetően nem lett nagyobb baj: a lánglovagok kiürítették az épületet, eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt. Mezei Zsolt alpolgármester a mai, helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: augusztus 15-én, szombaton várhatóan már a nagyközönség is birtokba veheti az uszodát:
– A szauna részleget le kellett zárnunk, itt jelenleg is a károk felmérése zajlik a biztosítók által. Amint lehet, neki fogunk állni a részleg felújításának is. Az uszoda- tűz azonban nem csak a szauna részleget érintette, hanem a női-férfi öltözőket is. Itt ugyan tűz nem volt, de a füst és a hő átment a falakon, megolvadtak a kapcsolók, bekormozódtak az öltözők. Itt tíz napja dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei: tisztasági festést végeznek, takarítanak és a már említett, megolvadt kapcsolókat cserélik. Szeretnénk minél előbb megnyitni az uszodát a nagyközönség előtt. A szombat reggeli nyitást céloztuk meg. Bízunk abban, hogy sikerül.
A tűz keletkezésének okáról az alpolgármester elárulta: bár hivatalos szakvélemény, vizsgálati eredmény még nincs, de szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy elektromos tűz keletkezett a létesítményben, de hogy ezt mi okozta, azt még vizsgálják a szakemberek. Ugyanakkor kitért arra is, hogy a medencét az igazolt sportoló gyerekek és felnőttek jelenleg is használhatják. Ők rendelkeznek külön sportolói öltözővel:
– Vízmintát is vettünk, szerencsére semmi probléma nem volt, a víz biztonságos, így az igazolt sportolók már most is használhatják a medencét. A nagyközönségnek addig nem tudjuk megnyitni, amíg nem tudunk öltözőt biztosítani, de ahogyan említettem, bízom benne, hogy ez szombaton már megoldódik.

A biztosítók által becsült kár egyébként mintegy 50 millió forint.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.