Dunaújváros Hetilap

Újra nyit az uszoda – várhatóan már szombaton

Öcaline - 2020. augusztus 12. 17:26

Jelenleg is gőzerővel folynak a DVG Zrt. szakemberei által végzett helyreállító munkálatok a Fabó Éva Sportuszodában. A létesítmény szauna részlegében még augusztus 1-jén, szombaton hajnalban keletkezett tűz – de várhatóan szombaton újra átadhatják a nagyközönségnek a sportbázist, adta hírül a város hivatalos oldala.

Amint arról webgalériával súlyosbított összegzésünkben is beszámoltunk, a szaunában keletkezett tűz után a katasztrófavédelem gyors és precíz munkájának köszönhetően nem lett nagyobb baj: a lánglovagok kiürítették az épületet, eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt. Mezei Zsolt alpolgármester a mai, helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: augusztus 15-én, szombaton várhatóan már a nagyközönség is birtokba veheti az uszodát:
– A szauna részleget le kellett zárnunk, itt jelenleg is a károk felmérése zajlik a biztosítók által. Amint lehet, neki fogunk állni a részleg felújításának is. Az uszoda- tűz azonban nem csak a szauna részleget érintette, hanem a női-férfi öltözőket is. Itt ugyan tűz nem volt, de a füst és a hő átment a falakon, megolvadtak a kapcsolók, bekormozódtak az öltözők. Itt tíz napja dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei: tisztasági festést végeznek, takarítanak és a már említett, megolvadt kapcsolókat cserélik. Szeretnénk minél előbb megnyitni az uszodát a nagyközönség előtt. A szombat reggeli nyitást céloztuk meg. Bízunk abban, hogy sikerül.
A tűz keletkezésének okáról az alpolgármester elárulta: bár hivatalos szakvélemény, vizsgálati eredmény még nincs, de szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy elektromos tűz keletkezett a létesítményben, de hogy ezt mi okozta, azt még vizsgálják a szakemberek. Ugyanakkor kitért arra is, hogy a medencét az igazolt sportoló gyerekek és felnőttek jelenleg is használhatják. Ők rendelkeznek külön sportolói öltözővel:
– Vízmintát is vettünk, szerencsére semmi probléma nem volt, a víz biztonságos, így az igazolt sportolók már most is használhatják a medencét. A nagyközönségnek addig nem tudjuk megnyitni, amíg nem tudunk öltözőt biztosítani, de ahogyan említettem, bízom benne, hogy ez szombaton már megoldódik.

A biztosítók által becsült kár egyébként mintegy 50 millió forint.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.