Újra pont nélkül maradt a DPASE

spigott - 2020. augusztus 9. 20:08

Az első félidőben a pontossággal, a másodikban a hatékonysággal volt komoly problémája a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának az ESMTK elleni hazai bajnokin.

A Szekszárd elleni 2-1-es vereség után ezúttal hazai pályán lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely vasárnap este fél hattól az ESMTK gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Lőrincz Emil tanítványai a javítás reményében vágtak neki az összecsapásnak, ám hiába kezdtek nagy lendülettel, ez nem tartott sokáig, s a tizedik perctől átvette az irányítást a vendégcsapat.

A fővárosiak letámadása nem nagyon ízlett a mieinknek, akik csak nehezen tudták kihozni a játékszert térfelükről, ráadásul egy csúnya szabálytalanság után Tóth Ákos megsérült, így rövid időre tíz főre fogyatkozott a DPASE. A pillanatnyi emberelőnyt azonnal ki is használták a vendégek, akik a 21. percben szögletet harcoltak ki, s mivel a beívelést Boda senkitől sem zavartatva tudta a hazai kapuba csúsztatni, így meg is szerezte a vezetést az ellenfél (0-1). A folytatásban is nagyon pontatlanul játszottak a házigazdák, rengeteg volt a bosszantó átadási hiba, így a visszahúzódó fővárosiak ellen nem is nagyon tudtak helyzetbe kerülni Szepessyék. Egészen a félidő hajrájáig, mikor egy közeli fejesből veszélyeztetett a Lőrincz-gárda, majd a hosszabbítás utolsó percében Báló lőhetett kapura öt méterről, ám "eltörte" a labdát, így odalett a ziccer.

Képek forrása: Utánpótlás Sportfotó

A térfélcserét követően sokkal nagyobb elánnal vágott neki a folytatásnak együttesünk, míg a vendégek ekkor már egyértelműen a védekezésre és a kontrákra rendezkedtek be. A hazai fölény azonban csak nem akart góllá érni, pedig megvoltak a lehetőségek, ám hiába került előbb Szepessy ajtó-ablak helyzetbe, sajnos nem találta el a kaput, majd hiába lőhetett Báló is ígéretes helyről, az ő próbálkozása is elcsorgott a bal oldali kapufa mellett. A véghajrához közeledve megmerevedni látszott a front, mentek előre, próbálkoztak a mieink, ám továbbra sem volt meg a kellő pontosság, így a szervezetten védekező ESMTK sikerrel őrizte előnyét. A 85. percben Szepessy birkózott ki magának egy helyzetet, ám a befejezésnél elfogyott a lendület, így újra Menczeles kapus nyerte kettejük párharcát. A hátralévő időben már nem tudott újabb lehetőséget teremteni ellenfele kapuja előtt a DPASE, így a vendégek 1-0-s sikerével ért véget a találkozó, ami egyben azt is jelentette, hogy két fordulót követően továbbra is szerzett pont nélkül szerénykedik együttesünk a tabella 16. helyén.

DPASE – ESMTK 0-1 (0-1)

Gólszerző: Boda a 21. percben

DPASE: Pokorni – Barta, Markovics, Dorogi, Hompót, Báló, Tóth (Áman, 21.), Novák (Al-Sheraji, 65.), Kesztyűs, Barna, Szepessy. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

ESMTK: Menczeles – Nagy, Lipcsei, Tóbiás, Slezák, Horváth, Boda (Dankó, 56.), Fehér, Mogyorósi, Reznek (Szabó, 88.), Kovács. Vezetőedző: Turi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.