Végül biztos siker

spigott - 2020. augusztus 14. 19:58

Ellentétes félidők után aratott tízgólos győzelmet a Kozármisleny elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A nyári felkészülés ötödik edzőmérkőzésére készült ma délután fél öttől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Vágó Attila tanítványai eredetileg a Vác ellen léptek volna pályára Rácalmáson, ám ellenfelük tegnap lemondta az összecsapást, így az NB I/B-s Kozármisleny ellen húztak végül szerelést Bulath Anitáék.

A kezdés azonban finoman szólva sem sikerült erősre a mieink oldaláról, mert támadásban és védekezésben is igen sok volt a hiba a Kohász játékában, így Vágó Attilának 4-6-os állásnál már kilencedik percben muszáj volt időt kérnie. A folytatás sem alakult sokkal jobban, ugyanis hiába sikerült átvenni a vezetést, továbbra is hullámzó volt a mieink teljesítménye, így szép megoldások mellett bosszantó hibákból is jutott bőven. A kozármislenyi kapuban ráadásul remek napot fogott ki a DKKA csapatánál korábban több évet is lehúzó Víg Vivien, így a félidei szünetre 13-13-as állással vonultak a csapatok.

A térfélcsere után egy ideig úgy tűnt, hogy nem nagyon változik a játék képe, hiszen a 37. percben még mindig egy góllal vezetett a vendégcsapat (15-16). Innentől azonban nagyon összekapta magát a DKKA, melynek kapujában Wéninger Alexa teljesített remekül, a védekezés mellett a támadójáték is feljavult, s hiába kért időt a vendégek szakvezetője, a félidő derekán már öttel állt jobban ellenfelénél együttesünk (21-16). Hiába törte meg az 52. percben hosszú gólcsendjét a Kozármisleny, a mérkőzésből hátralévő időben már csak hat dunaújvárosi gólt láthattak a rácalmási sportcsarnokba kilátogatók, s ezzel együtt azt is, hogy a Kohász végül simán, 27-17-re megnyerte az összecsapást.

Képek forrása: DKKA (Miklán Klaudia felvételei)

A végeredménnyel igen, a mutatott teljesítménnyel azonban nem feltétlenül volt elégedett Vágó Attila vezetőedző.

"Nagyon rossz felfogásban vágtunk neki a meccsnek, páran azt gondolhatták, hogy egy NB I/B-s csapat ellen belefér az, ha nem adnak ki magukból mindent, ám bebizonyosodott, hogy ez nem így van, s ennek is volt köszönhető, hogy az első félidő végén 13-13-as állást mutatott az eredményjelző. A szünetben átbeszéltük azért a dolgokat, változott a felfogásunk és a játékunk is, s így végül sikerült is összességében meggyőző sikert aratnunk ezen a tanulságos találkozón. Hálásak vagyunk a Kozármislenynek, hogy elvállalták a beugró szerepét, sokat segítettek nekünk, hogy ne szakadjon meg a meccsterhelésünk."

DKKA – Kozármisleny 27-17 (13-13)

A DKKA gólszerzői: Kazai 11, Nick 5, Szalai 4, Román 3, Barján 2, Bulath 1, Schatzl 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.