A rutin segíthet a sportlövőknek

doszerk - 2020. szeptember 9. 12:29

A világ és Európa-bajnok puskás Sidi Péter úgy véli, a koronavírus-járvány által kialakult helyzet miatt a jövő évre halasztott tokiói olimpia a rutinos sportlövők versenye lehet, akiknek nagy a tapasztalatuk.

Kép: MTI-archív

A komáromi sportoló a február végi légfegyveres Európa-bajnokságon szerezte meg a tokiói kvótát, a járvány miatt viszont nem csupán a nyári játékokat, hanem minden más versenyt is elhalasztottak, vagy töröltek. Így Sidi a múlt héten a berlini nemzetközi fedettpályás viadalon versenyezhetett hónapok után először, melyen a nagy kihagyás ellenére szenzációsan szerepelt, minden olimpiai számot megnyert, ráadásul kiemelkedő eredményekkel. A több mint tíz ország sportlövőit felvonultató eseményen Sidinek olimpiai és világbajnok riválisai voltak, mégis sikerült mindenkit maga mögé utasítania. Tíz méteren az alapversenyt a saját világcsúcsával megegyező 633,5 körrel, a döntőt pedig 255,4 körös magyar csúccsal nyerte meg, majd az 50 méteres 3x40 lövéses összetett számban 1184 körrel szintén az alap első helyén zárt, a fináléban pedig 461,8 körös fedettpályás magyar rekorddal diadalmaskodott. Végül a harmadik olimpiai számban, a 10 méteres vegyespárosban feleségével, a román Roxana Sidivel végzett az élen.

"Légpuskában nem volt kérdéses számomra, hogy jó úton haladok, hiszen az Európa-bajnokságon, február 29-én sikerült megszereznem a kvótát az olimpiai ciklus legmagasabb eredményével. Azóta pedig ez volt a következő nagy verseny" - nyilatkozott szerdán az M4 Sport Sporthíradójában a hatodik olimpiájára készülő lövő. - "Egyedül az 50 méterre voltam kíváncsi, hogy hol tartunk, mivel tavaly volt utoljára versenyem, de szerencsére az új technikai eszközöket, amiket beszereztem, sikerült beépítenem az edzések alatt, és az eredményeim is azt mutatják, hogy jó úton haladok." Sidi Péter számára nem volt könnyű az olimpia halasztása, ugyanakkor szerinte ez a hozzá hasonló rutinos lövőknek kedvezhet. "Most nem versenyről versenyre darálunk és készülünk. Nagyon sok hiányzik a versenynaptárból, nagyon sok viadalt, világkupákat eltöröltek, ezáltal a rutin fog előtérbe kerülni és valószínűleg nem a fiatal versenyzőknek az olimpiája lesz Tokió" - jelentette ki a kiváló puskás, aki ismét megerősítette: korántsem tervezi úgy, hogy a hatodik lesz majd az utolsó olimpiája. Mint mondta, sportlövészetben nem ritka, hogy valaki nyolc-kilenc olimpián szerepeljen, és vannak, akik azokon is döntősök, érmesek tudtak lenni.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.