A rutin segíthet a sportlövőknek

doszerk - 2020. szeptember 9. 12:29

A világ és Európa-bajnok puskás Sidi Péter úgy véli, a koronavírus-járvány által kialakult helyzet miatt a jövő évre halasztott tokiói olimpia a rutinos sportlövők versenye lehet, akiknek nagy a tapasztalatuk.

Kép: MTI-archív

A komáromi sportoló a február végi légfegyveres Európa-bajnokságon szerezte meg a tokiói kvótát, a járvány miatt viszont nem csupán a nyári játékokat, hanem minden más versenyt is elhalasztottak, vagy töröltek. Így Sidi a múlt héten a berlini nemzetközi fedettpályás viadalon versenyezhetett hónapok után először, melyen a nagy kihagyás ellenére szenzációsan szerepelt, minden olimpiai számot megnyert, ráadásul kiemelkedő eredményekkel. A több mint tíz ország sportlövőit felvonultató eseményen Sidinek olimpiai és világbajnok riválisai voltak, mégis sikerült mindenkit maga mögé utasítania. Tíz méteren az alapversenyt a saját világcsúcsával megegyező 633,5 körrel, a döntőt pedig 255,4 körös magyar csúccsal nyerte meg, majd az 50 méteres 3x40 lövéses összetett számban 1184 körrel szintén az alap első helyén zárt, a fináléban pedig 461,8 körös fedettpályás magyar rekorddal diadalmaskodott. Végül a harmadik olimpiai számban, a 10 méteres vegyespárosban feleségével, a román Roxana Sidivel végzett az élen.

"Légpuskában nem volt kérdéses számomra, hogy jó úton haladok, hiszen az Európa-bajnokságon, február 29-én sikerült megszereznem a kvótát az olimpiai ciklus legmagasabb eredményével. Azóta pedig ez volt a következő nagy verseny" - nyilatkozott szerdán az M4 Sport Sporthíradójában a hatodik olimpiájára készülő lövő. - "Egyedül az 50 méterre voltam kíváncsi, hogy hol tartunk, mivel tavaly volt utoljára versenyem, de szerencsére az új technikai eszközöket, amiket beszereztem, sikerült beépítenem az edzések alatt, és az eredményeim is azt mutatják, hogy jó úton haladok." Sidi Péter számára nem volt könnyű az olimpia halasztása, ugyanakkor szerinte ez a hozzá hasonló rutinos lövőknek kedvezhet. "Most nem versenyről versenyre darálunk és készülünk. Nagyon sok hiányzik a versenynaptárból, nagyon sok viadalt, világkupákat eltöröltek, ezáltal a rutin fog előtérbe kerülni és valószínűleg nem a fiatal versenyzőknek az olimpiája lesz Tokió" - jelentette ki a kiváló puskás, aki ismét megerősítette: korántsem tervezi úgy, hogy a hatodik lesz majd az utolsó olimpiája. Mint mondta, sportlövészetben nem ritka, hogy valaki nyolc-kilenc olimpián szerepeljen, és vannak, akik azokon is döntősök, érmesek tudtak lenni.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.