Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Bartók: a városvezetők is megnézik a Város Évadát

doszerk - 2020. szeptember 10. 18:22

Bérletet vásárolt a Bartók színházba Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester. A kezdeményezés célja, hogy megmutassák a városlakóknak, hogy fontos a kultúra támogatása, úgy anyagilag, mint szimbolikusan – és egyúttal rávilágítsanak, hogy a megfelelő szabályok betartása mellett biztonságosan lehet látogatni az előadásokat.

Több őszi bérletet is értékesítettek ma kora délután a Bartók Kamaraszínház pénztárában – ráadásul ezúttal Pintér Tamás és Barta Endre is a vásárlók között volt.
  
Támogatott törekvések

A város első embere és a humán ügyekért felelős alpolgármester e lépéssel egyrészt támogatásukról biztosították a városi színházat, másfelől pedig jó példát mutatva hangsúlyozzák: igenis van helye a kultúrának, és lehetőségeinkhez mérten támogatnunk is kell azt. Pintér Tamás kérdésünkre kiemelte, a nehéz időszakban fontosnak érzi a mostanihoz hasonló gesztusokat:
– Bár a vírushelyzet közepén vagyunk, és joggal tartunk attól, hogy vagy saját magunk, vagy hozzátartozóink megfertőződhetnek, ennek ellenére a megfelelő előírások és óvintézkedések betartásával mindenképp lényegesnek tartom, hogy ellátogassunk a színházba. Nézőként így tudjuk erősíteni az intézményt és annak dolgozóit. Fontos, hogy az emberek lelkileg felszabaduljanak, amire jó lehetőséget biztosít a színház. Mindennapjaink megterhelőek lehetnek, ám mégis fontos, hogy feltöltődjünk. A távolság betartásával, a maszk használatával megelőzhetjük a bajt, ugyanakkor az előadások során egy időre kiszállhatunk a mindennapok mókuskerekéből.

Jókedvvel, bőséggel, színházzal

Örömmel nyugtázta a város vezetőinek bérletvásárlását az intézmény igazgatója is. Mint Őze Áron hangsúlyozta, gazdag, színes évadra készülnek:
– Négy előadást tartalmaz az őszi bérlet, amelyet a polgármester és alpolgármester megvásárolt. Természetesen a bérleti sorozat mellett is számos darabot tartogatunk még a nézőknek – hiszen amint lehetett, a nyár folyamán munkába álltak és próbálni kezdtek színészeink. 
Ennek köszönhetően válogathat majd az alkotásokból a közönség: a Jónás könyvét már bemutatták, a Sándor Mátyás díszbemutatója szeptember 25-én lesz, a Dollárpapa című zenés darab pedig október 9-én következik. Az intézmény több rendkívüli akcióval is készül a Város Évadára: a 70. születésnap alkalmából a 70 év fölöttiek például ingyen tekinthetik meg az előadásokat. A már említett biztonsági megelőző rendszabályok is folyamatosan élnek: egy-egy alkalomra a 375 fős színházterembe csupán 200 jegyet értékesítenek – de amennyiben szükséges, extra előadásokat is közbetűznek. A 80 fős stúdióteremben egyszerre 50 néző tartózkodhat. Szintén a megelőzést szolgálja a belépés előtti hőmérés, és kézfertőtlenítés, valamint az, hogy az érkezés után azonnal elfoglalhatóak az ülőhelyek. 

Fő a biztonság – de mindenkit szeretettel vár a Város Évada!

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!