Bosszantó vereség

spigott - 2020. szeptember 14. 21:36

Hiába szerzett vezetést, túl sokat hibázott ahhoz, hogy pontot szerezzen a Veszprém elleni hazai találkozón a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A Veszprém elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket hétfőn este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. A mérkőzés mindkét gárda számára igen pikánsnak ígérkezett, ugyanis a csapatok edzői az előző szezonban éppen a jelenlegi ellenfelet irányították, ráadásul a vendégeknél több olyan játékos is pályára lépett, aki tavaly még a Dunaferrt erősítette.

A találkozó első percei tapogatózó játékot hoztak még annak ellenére is, hogy Szeghy már az első hazai támadásból eltalálta a kapufát. A folytatásban a veszprémiek harcoltak ki némi mezőnyfölényt, ám mivel a mieink nagyon taktikusan és fegyelmezetten védekeztek, így igazán nagy helyzetig nem tudtak eljutni Pál Patrikék, míg távoli próbálkozásaik vagy elkerülték a kaput, vagy Reveland védett biztosan. A 14. percben valamelyest váratlanul, de megszerezte a vezetést együttesünk, miután Montero tálalt remekül az üresen érkező Szeghy elé, aki hat méterről nem is hibázta el ziccerét (1-0). Sajnos nem sokáig örülhettünk az előnynek, mert a 17. percben csúnyán eladta a labdát együttesünk, s ebből Rutai egyenlített könnyedén, majd mindössze húsz másodperccel a szünet előtt Tatai is bevette a hazai kaput egy szép támadás végén, így a szünetre már a vendégek vonulhattak minimális vezetéssel (1-2).

Végh Zoltán felvételei

A második felvonás elején több nagy bravúrt kellett Revelandnak bemutatnia ahhoz, hogy ne nyíljon tovább az olló a csapatok között, majd a Dunaferr percei következtek, ám hiába került ajtó-ablak ziccerbe Horváth Benedek, majd lőhetett ígéretes helyzetből Montero is, csak nem akart megszületni az egyenlítő találat. A 28. percben sajnos ismét elaludt egy kicsit a hazai védelem, s ezt Tatai büntette azonnal egy felső sarkos közeli lövéssel (1-3), majd a játékvezetőké volt a főszerep, akik tíz percen belül öt sárgát is kiosztottak az olykor túl hevesen játszó csapattagoknak. A mieink kétgólos hátrányuk ellenére sem adták fel a küzdelmet, de hiába jutottak el helyzetekig, kapufákig, újabb gólt már nem tudtak szerezni. Arról, hogy a vendégek estéje még szebb legyen, Boromisza gondoskodott a 39. percben, miután saját térfeléről ívelt az addig remeklő Reveland fölött a kapuba, így a kevesebbet hibázó veszprémiek végül 4-1-es sikert aratva vitték el a bajnoki pontokat Dunaújvárosból.

Dunaferr DUE Dutrade FC – FC Veszprém 1-4 (1-2)

Gólszerzők: Szeghy a 8., illetve: Rutai a 17, Tatai a 20. és 28., Boromisza a 39. percben.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Németh P, Szeghy, Östör, Horváth B. Csere: Sánta, Klacsák, Csányi, Dorogi, Slett, Montero, Németh L. Vezetőedző: Frank Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.