Európa Játékok - A síugrás és az öttusa is bekerült a programba

doszerk - 2020. szeptember 15. 8:39

Több új sportág, így a síugrás és az öttusa is bekerült a 2023-as krakkói 3. Európa Játékok előzetes programjába, melyben 23 sportág szerepel.

Kép forrása: MTI

Az insidethegames.biz híre szerint Rómában, az Olasz Olimpiai Bizottság központjában egyeztetett a harmadik EJ műsoráról az Európai Olimpiai Bizottság a lengyel szervezőkkel. A legnagyobb visszhangot minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb téli sportág megjelenése váltja majd ki. A 2023 júniusi EJ-n a síugrás nyári válfaja szerepel majd, a versenyeket pedig Wislában tartják. A tavalyi, minszki játékokhoz képest komoly változások lesznek a programban. A síugrás és az öttusa mellett Lengyelországban mutatkozik majd be EJ-n először a strandkézilabda, a bréktánc, a hegyi futás, a hetes rögbi, a sportmászás, a súlyemelés és a műúszás, de a Fehéroroszországban nem szerepelt vívás is újra műsoron lesz.

A magyar szempontból fontos sportágak közül maradt a kínálatban a kajak-kenu, a birkózás, a lövészet és a cselgáncs, továbbá Krakkóban is rendeznek versenyeket szlalom kajak-kenuban, 3x3-as kosárlabdában, íjászatban, karatéban, asztaliteniszben, tollaslabdában, tornában és triatlonban. Ezeken túl jó esély van arra is, hogy a kerékpársportban is lesznek küzdelmek, méghozzá minden bizonnyal az országúti és a hegyi szakágban. A 2015-ös bakuin, illetve a 2019-es minszkin is megrendezett ökölvívó- és szambóversenyeket ezúttal mellőzik, ahogy atlétikai pályaversenyek és utcai számok sem lesznek Krakkóban. Az EOC az előzetes programmal kapcsolatban azt emelte ki, hogy a nemzetközi sportági szövetségekkel történő egyeztetések alapján véglegesítik majd a programot, melynek kialakításánál az egyik legfontosabb szempont az lesz, hogy melyik sportágban szeretnék Európa-bajnokságnak tekinteni az EJ-t, vagy kvótaszerző viadalnak a 2024-es párizsi nyári olimpiára.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.