Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: itt a friss önkormányzati tájékoztató

doszerk - 2020. szeptember 2. 14:05

Részletekbe menő, ráadásul intézménytípusok szerinti összegzést publikált a város hivatalos honlapján Dunaújváros önkormányzat a koronavírus-járvánnyal összefüggő friss fejleményekről. Betűhív közlés máris itt!

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a járvány második hulláma elkezdődött – az országos tisztifőorvos tájékoztatója szerint. 

Fontos az óvatosság

A járvány ezúttal sem kerülheti el Dunaújvárost, a tavasszal már megszokott fegyelmezett viselkedéssel azonban ismét túl lehetünk a járványon. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be az óvintézkedéseket: hordjon maszkot, mosson gyakran kezet, és amikor csak lehet, tartsa a 1,5 méteres távolságot. 
Városi adatokat az országos szervek továbbra sem adnak ki, azt azonban tudjuk, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának legtöbb tagjának koronavírus tesztje pozitív lett kedden. Kérünk mindenkit, hogy akik a csapat tagjaival érintkeztek maradjanak otthon! A tervezett meccsek természetesen elmaradnak.

Bölcsődék, óvodák, iskolák

Az iskolákban és óvodákban a héten rendben elindult a tanév. Kérjük a szülőket, hogy az intézmények által hozott megelőző intézkedéseket maradéktalanul tartsák be!
A bölcsődékben a beszoktatás időszaka zajlik, köszönjük a szülők együttműködését.
A dunaújvárosi óvodákban 1240 kisgyermek kezdte meg a tanévet. Ahogyan tavasszal már megszokhatták, most is zsiliprendszerben történik a gyermekek intézménybe adása. A kiscsoportos gyermekek szülei ezen a héten még bemehetnek az intézményekbe, a többi szülő nem.
Kérjük a szülők együttműködését, mert a megelőző intézkedések betartása és betartatása a nevelők feladata – minél gyorsabban megoldják ezeket, annál többet tudnak a gyermekekkel foglalkozni.
Ezekben az intézményekben kiemelten fontos, hogy a vírust a falakon kívül tartsuk, hiszen ellenkező esetben az intézményt be kell zárni.

Szent Pantaleon Kórház

A Szent Pantaleon Kórház tájékoztatása szerint látogatási tilalom egyelőre nincs, a betegek napközbeni látogatására azonban nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. A látogatási idő betartását a kórház ellenőrzi.
A szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező.
Utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a +36 30 458 1949 telefonszám hívható.

ESZI – Idősek Otthona

Az ESZI – Idősek Otthonában látogatási tilalom lépett életbe. A névvel ellátott csomagokat változatlanul eljuttatjuk az ellátottaknak.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.