Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: itt a friss önkormányzati tájékoztató

doszerk - 2020. szeptember 2. 14:05

Részletekbe menő, ráadásul intézménytípusok szerinti összegzést publikált a város hivatalos honlapján Dunaújváros önkormányzat a koronavírus-járvánnyal összefüggő friss fejleményekről. Betűhív közlés máris itt!

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a járvány második hulláma elkezdődött – az országos tisztifőorvos tájékoztatója szerint. 

Fontos az óvatosság

A járvány ezúttal sem kerülheti el Dunaújvárost, a tavasszal már megszokott fegyelmezett viselkedéssel azonban ismét túl lehetünk a járványon. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be az óvintézkedéseket: hordjon maszkot, mosson gyakran kezet, és amikor csak lehet, tartsa a 1,5 méteres távolságot. 
Városi adatokat az országos szervek továbbra sem adnak ki, azt azonban tudjuk, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának legtöbb tagjának koronavírus tesztje pozitív lett kedden. Kérünk mindenkit, hogy akik a csapat tagjaival érintkeztek maradjanak otthon! A tervezett meccsek természetesen elmaradnak.

Bölcsődék, óvodák, iskolák

Az iskolákban és óvodákban a héten rendben elindult a tanév. Kérjük a szülőket, hogy az intézmények által hozott megelőző intézkedéseket maradéktalanul tartsák be!
A bölcsődékben a beszoktatás időszaka zajlik, köszönjük a szülők együttműködését.
A dunaújvárosi óvodákban 1240 kisgyermek kezdte meg a tanévet. Ahogyan tavasszal már megszokhatták, most is zsiliprendszerben történik a gyermekek intézménybe adása. A kiscsoportos gyermekek szülei ezen a héten még bemehetnek az intézményekbe, a többi szülő nem.
Kérjük a szülők együttműködését, mert a megelőző intézkedések betartása és betartatása a nevelők feladata – minél gyorsabban megoldják ezeket, annál többet tudnak a gyermekekkel foglalkozni.
Ezekben az intézményekben kiemelten fontos, hogy a vírust a falakon kívül tartsuk, hiszen ellenkező esetben az intézményt be kell zárni.

Szent Pantaleon Kórház

A Szent Pantaleon Kórház tájékoztatása szerint látogatási tilalom egyelőre nincs, a betegek napközbeni látogatására azonban nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. A látogatási idő betartását a kórház ellenőrzi.
A szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező.
Utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a +36 30 458 1949 telefonszám hívható.

ESZI – Idősek Otthona

Az ESZI – Idősek Otthonában látogatási tilalom lépett életbe. A névvel ellátott csomagokat változatlanul eljuttatjuk az ellátottaknak.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.