Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: itt a friss önkormányzati tájékoztató

doszerk - 2020. szeptember 2. 14:05

Részletekbe menő, ráadásul intézménytípusok szerinti összegzést publikált a város hivatalos honlapján Dunaújváros önkormányzat a koronavírus-járvánnyal összefüggő friss fejleményekről. Betűhív közlés máris itt!

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a járvány második hulláma elkezdődött – az országos tisztifőorvos tájékoztatója szerint. 

Fontos az óvatosság

A járvány ezúttal sem kerülheti el Dunaújvárost, a tavasszal már megszokott fegyelmezett viselkedéssel azonban ismét túl lehetünk a járványon. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be az óvintézkedéseket: hordjon maszkot, mosson gyakran kezet, és amikor csak lehet, tartsa a 1,5 méteres távolságot. 
Városi adatokat az országos szervek továbbra sem adnak ki, azt azonban tudjuk, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának legtöbb tagjának koronavírus tesztje pozitív lett kedden. Kérünk mindenkit, hogy akik a csapat tagjaival érintkeztek maradjanak otthon! A tervezett meccsek természetesen elmaradnak.

Bölcsődék, óvodák, iskolák

Az iskolákban és óvodákban a héten rendben elindult a tanév. Kérjük a szülőket, hogy az intézmények által hozott megelőző intézkedéseket maradéktalanul tartsák be!
A bölcsődékben a beszoktatás időszaka zajlik, köszönjük a szülők együttműködését.
A dunaújvárosi óvodákban 1240 kisgyermek kezdte meg a tanévet. Ahogyan tavasszal már megszokhatták, most is zsiliprendszerben történik a gyermekek intézménybe adása. A kiscsoportos gyermekek szülei ezen a héten még bemehetnek az intézményekbe, a többi szülő nem.
Kérjük a szülők együttműködését, mert a megelőző intézkedések betartása és betartatása a nevelők feladata – minél gyorsabban megoldják ezeket, annál többet tudnak a gyermekekkel foglalkozni.
Ezekben az intézményekben kiemelten fontos, hogy a vírust a falakon kívül tartsuk, hiszen ellenkező esetben az intézményt be kell zárni.

Szent Pantaleon Kórház

A Szent Pantaleon Kórház tájékoztatása szerint látogatási tilalom egyelőre nincs, a betegek napközbeni látogatására azonban nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. A látogatási idő betartását a kórház ellenőrzi.
A szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező.
Utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a +36 30 458 1949 telefonszám hívható.

ESZI – Idősek Otthona

Az ESZI – Idősek Otthonában látogatási tilalom lépett életbe. A névvel ellátott csomagokat változatlanul eljuttatjuk az ellátottaknak.

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.