Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: pozitív tesztek az Acélbikáknál!

spigott - 2020. szeptember 2. 8:00

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának több játékosa is elkapta a koronavírust! Továbbra is tesztelnek, átszabják a versenyprogramot! (Frissített tartalom)

Kép: DO-archív

Mint arról hasábjainkon is beszámoltunk, hétfőn felfüggesztette edzéseit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, miután az együttes több tagja is rosszullétre hivatkozott. A játékosokon és a személyzeten hétfőn délután, illetve kedden reggel végezték el a vírustesztet, ami sajnos rossz hírekkel szolgált, ugyanis a csapat nagy része koronavírusos.

Erről a Dunaújvárosi Acélbikák hivatalos közösségi oldala adott rövid tájékoztatást, melyet betűhíven idézünk.

"A tegnap elvégzett teszteknél a játékosok többsége pozitív eredményt produkált. Megkérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt egy hétben érintkezett a felnőtt csapat tagjaival, maradjon otthon! Még várjuk a hivatalos instrukciókat és továbbra is azonnali tájékoztatást fogunk adni!"

Frissítve: 15:13

A rövid közlemény kiadása után felkerestük Azari Zsoltot, a Dunaújvárosi Acélbikák ügyvezetőjét, aki elmondta, segített nekünk abban, hogy valamivel tisztábban lássuk az együttes körüli helyzetet.

- A keddi napon azokat a játékosokat teszteltük le, akik korábban jelezték, hogy tüneteik vannak, az ő eredményük érkezett meg ma, így most folyamatosan elkezdtük tesztelni a csapat többi játékosát, illetve a csapathoz tartozó sportszakembereket is. Emellett elkezdtük a kontaktvizsgálatot és a járványügyi hatósággal együttműködve állítjuk össze azt a listát, ami alapján folyamatosan mennek majd tesztelni. Rájuk két hét karantén vár, amit ki lehet váltani két negatív vírusteszttel úgy, hogy a tesztek között maximum öt napnak, de legalább negyvennyolc órának el kell telnie. Ezen felül azok a sportolók, akik pozitív tesztet produkálnak, onnantól kezdve három hétig nem végezhetnek semmilyen sporttevékenységet, így értelemszerűen az edzéseket sem látogathatják.

Ugyan azt még nem tudni, hogy a ma tesztelt játékosok és a szakemberek tesztelése milyen eredményt hozott, az már most biztos, hogy ez a helyzet jelentősen befolyásolja a bajnoki szerpelést is, ám mint azt a Bikák első embere elárulta, úgy tűnik, hogy erre azért sikerül megoldást találni.

- A fejleményekről természetesen beszéltem már a Magyar Jégkorong Szövetség Versenybizottságával is, s ígéretet kaptam arra, hogy a versenyprogram a jelenlegi helyzet figyelembe vételével lesz átszabva, így az Újpesthez hasonlóan valószínűleg mi is szeptember végén kezdünk majd, de nem marad el egyetlen mérkőzésünk sem.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.