Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: új járványügyi tájékoztatót adott ki a Szent Pantaleon Kórház

Öcaline - 2020. szeptember 1. 15:14

Az elmúlt időszak statisztikai adatai szerint több országban, köztük hazánkban is növekedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Az új helyzetre tekintettel új tájékoztatóval rukkolt ki a Szent Pantaleon Kórház. 

Az összegzésben arról olvashatnak a betegek és hozzátartozók, hogy a dunaújvárosi gyógyító komplexum milyen intézkedésekkel kíván védekezni a COVID-19 fertőzés helyben történő terjedése ellen.

Fokozott figyelem
 
Bár látogatási tilalom egyelőre nincs, de az intézménybe történő belépés továbbra is korlátozott módon lehetséges. A betegek napközbeni látogatására nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. Azokon a részlegeken, ahol COVID-19 gyanús betegek ellátása történik – infektológiai osztály, intenzív betegellátó osztály, sürgősségi betegellátó osztály –, a látogatás továbbra sem megengedett.
Beteggel érkező kísérők csak különösen indokolt esetben – például a mozgásában vagy cselekvőképességében korlátozott személlyel, illetve gyermekkel érkezők – léphetnek be az épületbe. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező. Fontos a szájmaszk helyes használata, vagyis annak a szájat és az orrot is takarnia kell.

Közös a cél!

Az összegzés arra is kitér, hogy utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. (A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a 30/458-1949 telefonszám hívható.)
A kórházban a COVID-19 vizsgálatot térítésmentesen végzi – az intézmény infektológiai szakorvosi javaslatra végzi el a mintavételt a COVID-19 gyanús betegeknél. 
Közös cél, hogy sem a betegek, sem a dolgozók között ne történjen COVID-19 fertőzés – és fenn tudja tartani működőképességét a kórház. 

Ezért kérik és köszönik a lakosság együttműködését.

(Forrás: pantaleon.hu; fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.