Végre győzelem!

spigott - 2020. szeptember 13. 19:36

Második félidei pontosabb játékának, valamint Dorogi Renátó mesterhármasának is köszönhetően aratott 4-1-es győzelmet a Majosi SE elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A sereghajtó Majosi SE elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB III Közép csoportjának küzdelmeit vasárnap délután fél öttől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Jakab Elek gárdája négy vereséget követően várta újabb bajnokiját, s a kezdés pontosan olyan volt, ahogy azt megálmodták a hazai drukkerek, mert a 7. percben Báló remekül futott el a bal szélen, majd pontosan középre gurított, ahol érkezett Dorogi, s nyolc méterről a kapuba vágta a labdát (1-0). A korai vezetés azonban nem nyugtatta meg a mieinket, egyre többször jutott el az ellenfél is Pokorni kapujáig, s bár a 13. percben a kapufa még kisegítette a DPASE hálóőrét, a 16. percben Nagy Zsolt nem hibázta el ziccerét, így kezdődhetett minden elölről.

A vendégek gólja után egyértelműen kiegyenlítődött a játék, hol a mieink, hol az ellenfél került fölénybe, s bár Novák közel volt a vezetés újbóli megszerzéséhez, tizenhat méteres lövése centikkel elkerülte a kaput. A 31. percben újabb hazai ziccer maradt ki, majd a félidő utolsó perceiben a vendégek lőttek egy újabb kapufát, de újabb gól már nem született, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

Dorogi Renátó mesterhármassal törte meg a DPASE rossz sorozatát! (Képek: DO-archív)

A pihenő alatt rendezte sorait együttesünk, melynek alig négy perc kellett a második félidőben ahhoz, hogy újra vezetést szerezzen Doroginak köszönhetően, aki szép cselek után játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül, majd higgadtan értékesítette ziccerét (2-1). A vendégek persze nem adták fel, de ekkor már egyértelműen átvette az irányítást együttesünk, mely Novák remek fejesével a 66. percben tovább növelte előnyét, s ekkor már érezni lehetett, hogy innen nem lesz visszaút az ellenfélnek (3-1).

Nem is volt, mert a vendégek egyértelműen fáradni látszottak, talán fejben is feladták a csatát, s innentől kezdve már egyértelműen az történt a pályán, amit a mieink szerettek volna. Egyetlen kivétellel, mert helyzetek értékesítésével még hadilábon álltak labdarúgóink, akik egy kicsit nagyobb összpontosítással alaposan megszórhatták volna vetélytársukat. A hosszabbítás perceiben azért dorogi még megszerezte harmadik találatát is egy sakk-mattra kijátszott akció végén, így a DPASE végül magabiztos, 4-1-es sikerrel tartotta itthon a nagyon fontos három pontot.

Jakab Elek: - Tudtuk, hogy az ellenfél keményen fog küzdeni, felszabadultan játszhat, s vannak ügyes labdarúgói is, s bár korán vezetést szereztünk, az első félidő nagyobbik része kiegyenlített játékot hozott. A második felvonásban tudtunk váltani, elsősorban magunkat kellett legyőzni, s itt már olyan játékot láttam a csapattól, amit vártam, fölényben játszottunk, s szép gólokat szerezve nyertünk.

DPASE – Majosi SE 4-1 (1-1)

Gólszerzők: Dorogi a 6., a 49. és a 90. Novák a 66., illetve: Nagy a 16. percben.

DPASE: Pokorni - Hompót (Barta, 72.), Lakatos, Vadász, Báló - Markovics (Héjjas, 88.), Barna, Dorogi - Kesztyűs, Szepessy, Novák. Vezetőedző: Jakab Elek.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.