Bűnügyi felügyelet vár a "katalizátoros banda" tagjaira

Öcaline - 2020. november 24. 15:13

Az elfogás tényét megírtuk, az viszont úgy fejlemény, hogy a Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta három férfi letartóztatását – ők azok, akik negyedik társukkal katalizátorokat vágtak le a városban parkoló kocsikról. Bűnügyi felügyelet a vége, folyt. köv.

Az ügyészségi javaslatról  Jászberényiné dr. Király Teodóra, a megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta honlapunkat. Mint összegzése feleleveníti, a négyesfogat októberben és novemberben összesen 14, Dunaújváros területén parkoló gépjármű katalizátorát tulajdonította el. A gyanúsítottak összehangoltan támadtak: a város területén parkoló gépjárművekből erővágó alkalmazásával távolították el e berendezéseket, méghozzá úgy, hogy amíg két gyanúsított figyelt, addig a katalizátort két társuk elvágta. Az eltulajdonított katalizátorokat a terheltek ismeretlen személynek értékesítették, amelyből rendszeres jövedelemre tettek szert. A 14 sértett sérelmére elkövetett bűncselekménnyel összesen mintegy 800 ezer forint kárt okoztak, igaz egy esetben a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.

Az ügyészségi tájékoztató szerint a gyanúsítottak a cselekményeket rövid idő alatt, nagyszámú sértett sérelmére, sorozat jelleggel követték el, azokat előre eltervezték, a feladatokat leosztották, így alapos a gyanú arra, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.
Mindezek nyomán a Székesfehérvári Járásbíróság a terheltek bűnügyi felügyeletét rendelte el – méghozzá a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel történő ellenőrzéssel. A bíróság döntése végleges, nyomatékosította közleményében a főügyészség szóvivője.

Kapcsolódó cikk:
Rendőrkézen a katalizátortolvajok (katt) >>

(Archív fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!