Koronavírus: több mint 62 ezer minta, 1,97 százalékos pozitivitás a harmadik körben

Öcaline - 2020. december 15. 8:03

Több mint 62 ezer mintát vettek a célzott csoportos gyorstesztelés harmadik körében, és 1,97 százalék volt pozitív. Ebben a körben kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozói voltak főként, de óvodai, szociális és egészségügyi dolgozók is, adta hírül az operatív törzs oldala. Az eredmények leheletnyi csökkenést mutatnak.

Az adatokat György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismertette hétfőn, megjegyezve: mind a három körben a vártnál alacsonyabb volt a részvétel és alacsony a fertőzöttség. Az államtitkár hangsúlyozta, az operatív törzs javaslatára elrendelt országos, célcsoportos, meghatározott szakmacsoportokban végrehajtott tesztelés harmadik heti eredményei alapján a kormány- és járási hivatalokban dolgozók között volt a legkisebb a fertőzöttség aránya. E körben a dolgozók tesztelése 1,29 százalékban hozott pozitív eredményt; György István szerint a korábban meghozott óvintézkedések – mint például az időpontfoglalás, a plexifalak, a maszkviselés, a fertőtlenítő pontok – hozták meg az eredményüket ennél a mutatónál.
A részletes adatokra térve az államtitkár kifejtette, hogy a csoportos tesztelés harmadik hetében 62 ezer 213 mintavétel történt, ami 1,97 százalékos pozitivitást mutatott. A szociális intézményekben 18 ezer 893 teszt készült, ennek 2,32 százaléka lett pozitív, az egészségügyben 24 ezer 691 tesztelést végeztek 1,99 százalékos pozitivitással.
A három hétben összesen 429 ezer 862 tesztelést végeztettek el. A csoportos tesztelés első hetében 181 ezer 506 tesztet végeztek, ami 2,44 százalékos pozitív eredménnyel zárult. A második héten elvégzett 186 ezer 143 tesztből 1,98 százalék lett pozitív, vagyis a harmadik heti eredmények újabb, minimális csökkenést mutatnak.

(Forrás és fotó: koronavirus.gov.hu
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)