Világrekord: letörte a sorompó csapórúdját, aztán kétszer hajtott át a sínpáron (videóval!)

Öcaline - 2022. szeptember 22. 17:00

A dunaújvárosi rendőrök kezdtek eljárást a sofőrrel szemben, aki kétszer is végrehajtotta az életveszélyes manővert. Figyelmetlen sofőr, írta a rendőrségi összegzés: téves a jelző, sokkal nagyobb a baj. 
 

Nem mindennapi esetről tudósította a DO-t a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. A szóvivői összegzés szerint egy – betűhív idézet – "figyelmetlen sofőrrel" szemben kezdett eljárást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.
De lássuk, mi és hogyan történt: a rendelkezésre álló adatok alapján egy 70 éves pusztaszabolcsi férfi gépjárművével a reggeli órákban érkezett Pusztaszabolcs területén az Adonyi úti vasúti átjáróhoz szerdán. A sofőr figyelmetlenségéből adódóan a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére letörte az ereszkedő sorompó csapórúdját, majd a tiltás ellenére áthajtott a vasúti sínpáron. A férfi által elkövetett szabálytalanságok sora itt még nem ért véget: mint a videón is remekül látható, a sofőr, miután észlelte az általa okozott kárt, egy egyébként szépen kivitelezett Y után a tilos jelzés hatálya alatt újra ráhajtott a sínekre (!!!), akaratlanul is megdöntve a hülyeségi világrekordot. Mint a rendőrségi summázatból kiderül, a sofőrt nettó a jó szándék (meg a segíteni akarás) vezérelte, hiszen a pusztaszabolcsi állomásra ment, ahol a vasútállomás személyzetének jelentette az általa okozott balesetet.

Ezzel persze nem csökkentette a történtek súlyát: a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt kezdett eljárást a férfival szemben.

(Illusztráció: egy kocka a rendőrségi videóból)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.