Dunaújváros Hetilap

Újra meggyullad a hit gyertyája, vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag sorozata városunkban

doszerk - 2022. november 26. 10:30

Az első gyertya meggyújtásával november 27-én kezdődik advent időszaka, és ezzel együtt a Városháza téri Adventi Forgatag is megnyitja kapuit a karácsonyi vásárral. Négy héten át színes színpadi produkciók, az ünnepi díszbe öltöztetett főtér fényei és téli finomságok várják a forgatagba látogatókat. 

Az idei kínálatról Barta Endre alpolgármester és Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő számoltak be; kürtőskalács és forralt bor már biztosan lesz a november 27-én, vasárnap 16 órakor a Városháza téren nyíló Adventi Forgatagban. 

Pihenés és feltöltődés

Mint arról Medgyesi Miklós sajtószóvivő beszámolt: idén igencsak szerény körülmények között, az anyagi lehetőségeket megvizsgálva, az önkormányzat szervezésében valósul meg a négy héten át tartó eseménysorozat:
– Olyan helyzetben vagyunk, amely mindannyiunkat, így az önkormányzatokat is megterheli, de mégis, a karácsony a legszentebb ünnepünk, és ebben a rohanásban mindenkinek szüksége van a pihenésre és a feltöltődésre. Éppen ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy, ha nem is olyan fénnyel és csillogással, ahogyan azt az elmúlt években megszokhatták, de ebben a nehéz helyzetben is egy adventi programsorozattal kedveskedik a városlakóknak. 
Mint a szóvivő hozzátette: a négy adventi vasárnapon a korábbi évekhez hasonlóan színpadi produkciókkal, valamint a történelmi egyházak képviselőivel, közös gyertyagyújtással készülnek a főtérre kilátogatóknak:
– November 27-én, vasárnap Kiss Barnit, a Dunaújváros Hangja 1. helyezettjét, a második hétvégén Merényi Ákost láthatják az érdeklődők; az ünnepvárás harmadik vasárnapján a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma a hagyományos karácsonyi műsorukkal készül, emellett Barkóczi Gyulát is színpadon láthatjuk, és december 18-án a Fun Company zenekar ad élő koncertet. A fellépők mellett az árusainkkal is találkozhatnak a téren, akik 16 órától 20 óráig mindennap finomságokkal készülnek: lesz forralt bor, kürtőskalács, sőt különböző kézműves termékek között is válogathatunk majd a karácsonyi hangolódás alatt. 

A tételes és percre pontos programot az alábbiakban találják!

Békét, elcsendesedés, örömöt hoznak

Barta Endre alpolgármester úgy fogalmazott: különösen fontos kihasználni és megragadni azokat a lehetőségeket, amik békét, elcsendesedést és örömöt hoznak. Ilyen az adventi időszak, amely során most még inkább megélhetjük az ünnep valós tartalmát:
– Az Advent nem csak az ünnepvárásról, hanem az adományozásról, és a karitatív dolgokról is szól. Ennek szellemében december 10-én, szombaton délben ételosztást tartunk a rászorulóknak a Városháza téren. Ezt megelőzően, december 3-án egy civil szervezetnek köszönhetően a mozogni vágyóknak is kedveskedünk az úgynevezett Mikulás futással, de, ha már Mikulás, akkor a kicsik is elhozhatják a Jézuskának írt levelüket – és találkozhatnak a Nagyszakállúval a Mikuláskuckóban.

Töltődjünk, készüljünk fel együtt az ünnepekre – és vasárnap 17 órakor gyújtsuk meg közösen a hit gyertyáját!

DMJV Önkormányzata
(Archív fotó: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: DMJV Önkormányzata)

 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.