Vádat emeltek a nőket prostitúcióra kényszerítő család tagjai ellen

Öcaline - 2023. február 8. 16:03

Többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint további bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Vármegyei Főügyészség egy dunaújvárosi férfi, az édesanyja és két testvére ellen. Bántalmazással kényszerítettek prostitúcióra két nőt – és semmitől sem riadtak vissza.

A főügyészség közleménye részletesen ismerteti a vádiratot, amelyből nagyon durva történet rajzolódik ki – több bűnös és két nagyon kegyetlenül kihasznált főszereplővel.

Nem ismertek kegyelmet

A vádirat szerint a vádlottaknak sem munkaviszonya, sem rendszeres jövedelme nem volt 2019-ben, ezért elhatározták, hogy az egyik férfi internetes közösségi oldalakon keres partnert, akit szerelem ígéretével, megtévesztéssel a lakásukba csal, ott családtagjaival elszállásolják, prostituáltként dolgoztatják, és az ebből származó bevételt beszedik, felélik.
A férfi felügyelte a későbbi sértettek prostitúciós tevékenységét, a család többi tagja pedig rendszeres haszonszerzés céljából úgy segítette őt, hogy a lakás egyik szobáját rendelkezésre bocsátották, illetve kifizették a tevékenységgel összefüggő különböző hirdetések díjait is.
A dunaújvárosi férfi 2019 tavaszán ismerkedett meg az első sértettel, akinek azt ígérte, hogy együtt fognak élni, családot alapítanak, azonban rövid idő elteltével közölte vele, hogy ha szereti, akkor ezt "bizonyítani kell" – méghozzá úgy, hogy prostituáltként dolgozik.
A nő a férfi kérésébe beleegyezett, ezért különböző internetes oldalakon fényképfelvételekkel kínálta szexuális szolgáltatásait. A férfi és édesanyja kioktatták a sértettet arról, hogy hogyan viselkedjen a "vendégekkel", mit mondjon nekik. A sértettnek "az ügyfelek" rendelkezésére kellett állnia akár az éjszakai órákban is. Amennyiben valaki nem volt elégedett a nő szolgáltatásaival, előfordult, hogy a férfi vagy édesanyja bántalmazták a nőt – több esetben meg is pofozták.

Teljes kizsákmányolás után szökés

A nő 2019 nyarán elszökött a családtól, azonban félt a szökés következményeitől, ezért meggondolta magát, és visszament a vádlottakhoz. A nő a tevékenységéért járó összegből nem tarthatott meg egy fillért sem, azt rögtön át kellett adnia a családnak, az így megszerzett havi 500-600 ezer forint bevételt pedig a férfi és családtagjai felélték, miközben a nőnek rendszeresen, naponta csak egy szendvicset adtak, és az ügy egyik vádlottjának már nem viselt ruháit kapta meg.
Olyan is előfordult, hogy a családot irányító férfi a sértettet fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a sértett segítséget kérő szüleinek jelzésére megjelenő rendőrök előtt a valóságot ne tárja fel. A rendőri intézkedés így eredménytelen maradt.
A nőt a vádlottak teljesen kizsákmányolták hat hónapon keresztül, ami azzal ért véget, hogy a nő 2019 őszén végleg elszökött a családtól.

Folytatás és fenyegetés

Ezt követően ismerkedett meg a férfi egy internetes oldalon az ügy másik sértettjével, akit szintén rávett arra, hogy költözzön hozzá. A vádlottak célja ez esetben is az volt, hogy a nőt prostituáltként dolgoztatják a lakásukon, az így szerzett bevételt pedig a megélhetésükre fordítják.
A sértett különböző internetes oldalakon kínálta szexuális szolgáltatásait, "ügyfeleket" fogadott a család lakásán, "ügyfelekhez" járt, a tevékenységéből származó bevételt azonban a családnak kellett átadnia, akik azt saját kiadásaikra fordították.
Az elkövetők cselekménye 2020 nyarán lepleződött le, erősítette meg a főügyészség összefoglalója, de a történet ezzel még közel sem ért véget. Miután ugyanis az elkövetők közül ketten letartóztatásba kerültek, a másik két terhelt a sértettek egyikét megpróbálta rávenni vallomása visszavonására.
A vádlottak cselekménye többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének, kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének és hamis tanúzásra felhívás bűntettének megállapítására alkalmas – ezek közül a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak felelősségéről a Székesfehérvári Törvényszék dönt majd, hangsúlyozta a főügyészség közleménye.

(Archív fotó az elfogásról: FVMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)