Kulcsszó: vendéglátás

Kúria: a borravalót elkülönítve kell kezelni

Kúria: a borravalót elkülönítve kell kezelni

2019. november 18. (hétfő)

A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől - tudatta a legfelsőbb bírói fórum közleményben hétfőn.

Nyári razziát tart a NÉBIH

Nyári razziát tart a NÉBIH

2018. július 04. (szerda)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal(Nébih) kiemelt ellenőrzést indított július elsején, a hagyományosan vizsgált rendezvények és gyermektáborok mellett új területeket is bevontak az akcióba - mondta Nagy Attila, a Nébih Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának igazgatóhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

A vendéglőskirály

A vendéglőskirály

2017. november 28. (kedd)

New York, 1939, Világkiállítás. Zsibongás a csarnokokban, hatalmas tömeg – és az egyik legforgalmasabb pont: egy vendéglő a magyar pavilonban. De nem is csupán „egy” volt ez a hatalmas nemzetközi seregszemle éttermei közül, hanem a legjobb: a Gundel. A híres újság, a New York Herald írta a nap mint nap zsúfolt vendégfogadóról, hogy többet tett Magyarország jó híréért, mint egy hajórakomány turisztikai prospektus.

A vendéglátás és a gépipar volt a favorit

A vendéglátás és a gépipar volt a favorit

2017. július 06. (csütörtök)

A 2016/2017-es tanévben 53 ezer tanuló vett részt a duális képzésben, a legtöbben a vendéglátóiparban, a gépiparban és a kereskedelemben dolgoztak tanulószerződéssel - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Próbavásárlásokkal razziázik a fogyasztóvédelem

Próbavásárlásokkal razziázik a fogyasztóvédelem

2015. augusztus 13. (csütörtök)

A vendéglátóipari egységek életében a nyár nem csak a megnövekedett forgalmat hozza magával. Ilyenkor a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség is gyakrabban ellenőrzi a vendégek jogszerű kiszolgálását. Kiemelt figyelmet fordítanak a megfelelő vevőtájékoztatásra és a kiskorúak védelméről szóló törvény betartására.

Gyakorlat teszi a mestert

Gyakorlat teszi a mestert

2015. augusztus 08. (szombat)

Nemsokára lezárul a gyakornoki program, amelynek keretében tapasztalatot szerezhettek a frissen végzett vendéglátós diákok. A felszolgáló és szakács tanoncok ennek köszönhetően könnyebben helyezkedhetnek majd el a vendéglátó ágazatban.

Szakemberhiány a vendéglátásban?

Szakemberhiány a vendéglátásban?

2015. augusztus 06. (csütörtök)

A turisztikai és vendéglátó ágazat szakemberhiánnyal küzd. A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége szerint az ágazat versenyképességén kellene javítani.

Főzés mesterfokon

Főzés mesterfokon

2015. május 15. (péntek)

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével ezúttal a szakácsok gyakorlati mestervizsgája következett. A "Dolgozz, tanulj" pályázatnak köszönhetően ezúttal tizenhárom szakács juthat mesterlevélhez.

Felszolgálás mesterfokon

Felszolgálás mesterfokon

2015. május 13. (szerda)

Egy menüsor és egy italajánlat összeállítása,2 vendég teljes körű kiszolgálása és egy pezsgő szakszerű kibontása is a mestervizsgázó pincérek feladatai közé tartozott. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett vizsgán tizennyolcan bizonyíthatták tudásukat.

Mestervizsga először a városban

Mestervizsga először a városban

2015. május 05. (kedd)

Dunaújvárosban első alkalommal tehettek cukrász mestervizsgát a hallgatók. Szakmai hozzáértés, íz és összhatás – többek között ezeket a szempontokat vették figyelembe a szakmai zsűri tagjai.