34. Bringatúra “Bringán a Város”

Sport | Városháza | Forrás
Sport

Dátum:

2018. május 12.

34. Bringatúra “Bringán a Város”

Idén is megrendezésre kerül Dunaújváros legnagyobb hagyományokkal rendelkező Családbarát sportrendezvénye a 34. Bringatúra! Dunaújváros Önkormányzata és a Tourinform iroda idén immár a 34. alkalommal rendezi meg a bringatúrát 2018. május 12-én.
A Dunaújváros- Mezőfalva- Dunaújváros útvonalú erőpróba természetesen mindenki számára ingyenes.
Az alábbi, túrával kapcsolatos technikai információk nem csak a résztvevőket érinti, hiszen lesznek útlezárások és parkolási tilalmak is a rendezvény ideje alatt!

Program:

  • 8.00 órától gyülekező és karszalagosztás a Városháza téren.
  • 8.30 órától bemelegítő edzés
  • 9.00 órakor rajt. Az útvonal Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros
  • 11.00 órakor visszaindulás Mezőfalváról
  • kb. 12.15 órakor kezdődik a tombolasorsolás

Technikai információk:
Ahogyan az elmúlt évben idén is minden résztvevő kap az indulás előtt egy karszalagot, amellyel a visszaérkezés után részt vehet a tombolasorsoláson. Fontos megemlíteni, hogy a nyereményt csak a helyszínen lehet átvenni, vagyis addig lesz tombola nyeremény újra húzás, amíg mindegyik ajándékot át nem veszi valaki a helyszínen. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a sorsoláson csak és kizárólag érvényes, sértetlen csuklón elhelyezkedő karszalagok vesznek részt. Ahogyan megszokhatták a résztvevők, idén is lesznek sportutalványok, ajándékkönyvek, vacsorautalványok, gyermek és felnőtt kerékpárok az ajándékok között.

Biztonsági intézkedések, tudnivalók:

2018. május 12-én teljes útzár lesz a Városháza tértől a Dózsa György úton keresztül egészen a 6. sz főúton található körforgalomig (vasútállomás felé) 8:45 és 9: 45 között valamint 11:15 és 12:15 között. Ez idő alatt a Dózsa György úton található parkolókból kihajtás gépkocsival nem lesz lehetséges.
– az autóbuszok a fenti útzár ideje alatt kisebb késésekkel közlekednek
– A forgalmat és a rendezvényt rendőrök, polgárőrök, biztonsági szolgálat fogja biztosítani.
– A túramenet mellett 6 fő motoros szervező kíséri a résztvevőket.
– A túra a menetirány szerinti jobb oldalon fog haladni.
– Az esetleges balesetek gyors segítségnyújtásához 2 mentő gépkocsit biztosítunk, illetve Mezőfalván és Dunaújvárosban is kerékpárjavítók állnak majd a részvevők rendelkezésére
– Idén is gondoltunk azokra, akik esetleg menet közben kényszerülnek a túra teljesítésének feladásra, mikrobusz és tehergépkocsi fog a túrázókkal tartani, amelyek igény esetén akár többször is fordulnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túra a felvezető és záró autó között zajlik. Abban az esetben, ha valaki leszáll a kerékpárról szíveskedjenek igénybe venni a mikrobusz szolgáltatást, mert a záró autó csak és kizárólag a kerékpárt tekerő résztvevőket fogja kisírni.
– A résztvevőknek a KRESZ szabályait be kell tartaniuk!
– Abban az esetben, ha az időjárás nem megfelelő, magas a biztonságos lebonyolítás rizikófaktora, úgy a túrát elhalasztjuk, mert a biztonság a legfontosabb.

Ezúton előre is szeretnénk megköszönni az autósoknak, a környéken élőknek a türelmes hozzáállást, amelyet a 34. Bringatúra lebonyolításában tanúsítanak. Továbbá nem elég hangsúlyozni, hogy a bringatúra nem verseny, ezért kérjük, mindenki ennek szellemében induljon.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/607372699598856/