Karaván Família

Koncert | Petőfi Művészeti Liget | Forrás
Koncert

Helyszín: Szabadtéri színpad

Időpont: 2017. június 28. 20:00

Karaván Família

Karaván Família - több mint folklór...

A szülők és gyermekeik által létrehozott egyedülálló családi zenekar, a Karaván Família az elmúlt 10 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán. Miközben a minőségi cigány zene bemutatásának szentelték tehetségüket és tudásukat, repertoárjukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. Dallamaik forrása nem egy tájegység vagy egy roma népcsoport, hanem az európai cigány kulturális és zenei örökség. Dalaikban a különböző jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues vagy a popzene hangulata is - mindezekből eddig nem hallott cigány világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karaván Família képes megőrizni saját stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető.

Legújabb, harmadik albumukat a Karaván Família 10 éves fennállásának alkalmából jelentették meg a Fonónál. (Karavan Familia: Asvin, 2014) A lemezt 2014 májusában a 20 legjobb világzenei CD közé választotta a World Music Charts Europe zsűrije.

Koncertjeikkel az elmúlt 10 évben bejárták Európát Moszkvától Barcelonáig. Több alkalommal koncerteztek a Művészetek Palotájában, valamint rendszeres vendégei a hazai kluboknak, fesztiváloknak és rendezvényeknek. Dolgoztak együtt többek között olyan előadókkal, mint Boban Markovic, Balogh Kálmán vagy Harcsa Veronika, továbbá olyan pop énekesekkel, mint Krsa, Szűcs Krisztián, Péterfy Bori vagy Kowa.