KineDok filmklub – Cinema, mon amour

Filmklub | Dózsa Mozicentrum | Forrás
Filmklub

Dátum:

2017.06.28. 16:30

KineDok filmklub – Cinema, mon amour

Június 28-án, szerdán 16 óra 30-kor a román Alexandru Belc Cinema, mon amour című filmjét vetítjük a Dózsa Mozicentrum Kamaratermében.
A belépőjegy 500,- forint. A helyek korlátozottak, érdemes időben érkezni!

Minden mozinak megvan a maga története – egy történet, ami a magányról, a barátságról és a beteljesületlen álmokról szól.
A Cinema mon amour az egykor mozigépészként dolgozó és a mozi örök szerelmesének számító menedzsernek, Victor Puricének, illetve két beosztottjának, Corneliának és Lorenának az egyik utolsó romániai filmszínház, a Piatra Neamţ-i Dacia Panoramic Mozi megmentéséért folytatott mindennapos harcát követi végéig.
A mozi aranykorát végigélő Victor arról álmodik, hogy újra visszahozza a rég letűnt, dicső napokat, miközben minden erejére szüksége van, hogy lépést tudjon tartani az új idők kíméletlen valóságával. Küzdelme a fűtetlen, lassan darabjaira hulló és az államtól egy lyukas garast sem kapó mozi fenntartásáért Don Quijote szélmalmok ellen vívott harcát idézi.
A vetítés után lehetőség lesz első kézből megismerni a Dózsa Mozicentrum épületét, történetét és eddig nem, vagy csak ritkán látott tereit.

A filmet magyar felirattal vetítjük.

Időpont: 2017. június 28. szerda, 16:30
Helyszín: Dózsa Mozicentrum, Kamaraterem (H-2400 Dunaújváros, Dózsa György tér 1.)