Sorsfordítás - A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962

Kiállítás | Intercisa Múzeum | Forrás
Kiállítás

Dátum:

2019.06.06.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, és az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és az Intercisa Múzeum tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját, SORSFORDÍTÁS - A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962 című kiállítás ünnepélyes megnyitójára.

Időpont: 2019. június 6. 11:00 óra
Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum, múzeumkert

A Sorsfordítás című vándorkiállítás a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és az Országgyűlés Hivatala Közművelődési és Közgyűjteményi Igazgatóságának közös szervezésében indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét arra a kevéssé ismert tényre, hogy a Kádár-korszak elején néhány év alatt a teljes agrártársadalmat belekényszerítették a termelőszövetkezetekbe.

A vendégeket köszönti: Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum intézményvezetője
A kiállítást megnyitja: Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Soós Viktor Attila, a NEB tagja 

Az ünnepélyes megnyitót filmvetítés követi, majd Horváth Gergely Krisztián tart rendhagyó történelemórát. A hagyományos paraszti társadalom felszámolásának állít emléket a tablókiállítás.
A kényszerkollektivizálások történetéről szóló vándorkiállítás megtekinthető: 2019. június 6. – 2019. június 30. között, keddtől péntekig 10 és 16 óra között.

A programon való részvétel díjtalan.