Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra karácsonyi koncertje

Koncert | Bartók Kamaraszínház | Forrás
Koncert

Dátum:

2019.12.19.

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra karácsonyi koncertje

A Bartók Színház bemutatja karácsonyi koncertjét, amely december 19-én kerül megrendezésre. A színpadon egy különleges formáció lép fel, Tóth Vera s a Budapest Jazz Orchestra!

Tóth Vera a 2003/2004-es Megasztár győzteseként vált Magyarország egyik legnépszerűbb és legkeresettebb énekesévé. 2012-ben került kapcsolatba a BJO-val, számos közös koncertjük bizonyítja, egy újabb sikertörténet indult útjára. Az Artisjusdíjas énekesnő saját dalai mellett felcsendülnek méltán népszerű Cserháti Zsuzsa slágerek a zenekar tagjainak hangszerelésében, és a nagy klasszikusok, többek között Aretha Franklin, Ray Charles, Natalie Cole, Gershwin örökzöldjei.

A Budapest Jazz Orchestra Magyarország legnépszerűbb big band-je. Vezetője Kollmann Gábor szaxofon művész, aki 2012 óta tagja a James Morrison által vezetett Schagerl All Stars big band-nek, valamint a Magyar Jazz Szövetség alelnöke. Vezetésével a Budapest Jazz Orchestra számos sikeres évet tudhat maga mögött. A zenekar évek óta világszínvonalon mutatja be nem csak a korabeli swing zenét, hanem a jazz szinte összes válfaját. A BJO majd minden tagja diplomás jazz zenész, mely lehetővé teszi, hogy bármilyen zenei stílust képesek legyenek magas színvonalon előadni. Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra nagy áttörést jelentett a hazai jazz-élet számára.

Bővebb információ: http://bartokszinhaz.hu/esemeny/toth-vera-es-a-budapest-jazz-orchestra-k...