Sporthétvége: hazai és nemzetközi feladatok

spigott - 2014. november 21. 10:03

Négy bajnoki és egy nemzetközi kupameccs szerepel a dunaújvárosi csapatsportágak képviselőinek hétvégi programjában. Jégkorongozóink ismét két mérkőzést játszanak, itthon szerepelnek a labdarúgók és a röplabdázók, míg női kézilabdázóink az EHF Kupa visszavágóján méretik meg magukat.

Ismét mozgalmas hétvége vár a dunaújvárosi sportbarátokra, akik négy együttesünk összesen öt mérkőzésén szoríthatnak kedvenceiknek a remélt sikerekért. A legnehezebb feladat a hokisokra vár, akik két rangadót is játszanak, de kemény csata vár a labdarúgókra és a röplabdázókra is, míg női kézilabdázóinktól elvárható a továbbjutás az EHF Kupában.

Rangadó után rangadó

Újabb két kemény mérkőzés vár ma, illetve vasárnap a Dab.Docler jégkorong csapatára a MOL Liga küzdelmeiben. A Brassótól elszenvedett hazai vereség után ugyanis ma este héttől Miskolcon, míg vasárnap délután öttől hazai környezetben, az Érsekújvár ellen korcsolyáznak jégre Acélbikáink. Nehéz csatákra számít együttesünk vezetőedzője, Donald MacLean, aki szerint csak akkor lehet esélye tanítványainak a sikerre a hévégi rangadókon, ha igazi csapatként küzdenek meg ellenfeleikkel.
- Szerencsére minden eddigi sérültünk és betegünk visszatért már, így teljes kerettel vághatunk neki a Miskolc elleni csatának. Kőkemény harcra számítok, úgy gondolom, a Miskolc még annál is jobb csapat otthon, mint amit idegenben mutatott. Minden egyes játékosunknak egy irányba kell húznia a szekeret és száz százalékosan be kell tartania a kért utasításokat. Sokat elemeztünk a héten, s a videó felvételek csak azt bizonyították, hogy amennyiben nem játszunk csapatként, fegyelmezetten és taktikusan, akkor a játékunk szétesik. Ha mindenki a csapat elé helyezi magát, ha egyénenként próbálunk játszani, akkor nagyon megnehezítjük a dolgunkat, viszont meggyőződésem, hogy csapatként mi vagyunk a legjobbak az egész ligában. Nagyon fontos tehát, hogy pénteken megmutassuk, hatvan percen keresztül is tudunk fókuszálni egy adott feladatra. Sok időnk pihenni sem lesz, hiszen az egyik legnagyobb rivális után jön a másik - vasárnap az Érsekújvárt fogadjuk. Ahogy korábban elmondtam, tehetséges, tapasztalt játékosok armadája alkotja a zöld-fehérek gárdáját, így ugyanaz a recept a vasárnapi győzelemhez, mint a péntekihez.

Dobogós vendég

A Debrecen elleni bajnoki, valamint az MTK elleni kupavereséget követően ismét hazai környezetben lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szombaton délután négy órától a Paks gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Hétvégi ellenfelünk valósággal szárnyal a bajnokságban, hiszen tizennégy fordulót követően a harmadik helyen áll a tabellán, vagyis nagyon nehéz meccs vár Dobos Barna tanítványaira. Tisztában van ezzel a DPASE szakvezetője is, aki ezzel együtt abban bízik, hogy sikerül megnehezíteni a paksiak dolgát, melyhez az eddigieknél sokkal stabilabb védőmunkára lesz szükség.
- Azt hiszem, hogy nem árulok el azzal sok újdonságot, ha azt mondom, hogy nagyon kemény meccs vár ránk. A paksiak kiemelkedően jól szerepelnek idén, nem csak a tabellán elfoglalt harmadik helyezésük beszédes, hanem az is, hogy a lőtt és a kapott gólok számában is ott vannak a dobogón. Ellenfelünk kiegyensúlyozott, jó játékot nyújt idén, Csertői Aurél nagyon jól összerakta őket, s a papírforma szerint ők a szombati mérkőzés esélyesei. Mi azonban mindenképpen meg szeretnénk nehezíteni a dolgukat, s nem mondunk le az esetleges győzelemről sem. Ehhez azonban mindenképpen stabilizálni kell a hátsó alakzatunkat, mert ez lehet a találkozó kulcsa. Kíváncsian várom, hogy mire jutunk majd a paksiak jó védekezésével szemben, nem lesz egyszerű feladatunk, de az a célunk, hogy pontot, netán pontokat szerezzünk szombaton.

Mentális javulás kell

Ugyan nyert, de mégsem jutott tovább a Magyar Kupa küzdelmeiben a Dunaferr SE röplabda csapata, mely a kupabúcsút követően ezúttal a bajnokságban méreti meg magát. Tomanóczy Tibor fiatal tanítványai vasárnap délután öt órától a Szolnok gárdáját látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnok röplabda termében. A piros-fehérek hétvégi vetélytársa jelenleg a nyolcadik, míg a mieink a tizedik helyen állnak a tabellán, vagyis újra egy olyan meccs vár együttesünkre, ahol egy esetleges győzelemmel faragni tudnának aktuális ellenfelükkel szembeni hátrányukon Szűcs Ákosék.
Nehéz meccsre számít a Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor is, aki elsősorban azt reméli, hogy a csütörtöki kupameccshez képest pozitív irányba változik együttese hozzáállása.
- A Magyar Kupában ugyan le tudtuk végül győzni a Pénzügyőr együttesét, ám egyáltalán nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy azt a mérkőzés előtt reméltem. Lassúak voltunk, nagyon sok rossz megoldást választottunk, s igazán csak akkor kezdtünk el játszani, amikor már eldőlt a továbbjutás kérdése. Éppen ezért a vasárnapi meccsen elvárom a csapattól azt, hogy a lelküket is kitegyék a győzelemért, s bármi is lesz az eredmény, tiszta lelkiismerettel hagyjuk el a pályát.

A továbbjutásért utaznak

Nem tudott tartósan jó teljesítményt nyújtani, ám így is nyolcgólos, 28-20-as győzelmet aratott a WHC Vardar elleni EHF Kupa-párharc első találkozóján a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese. Mátéfi Eszter tanítványai holnap este utaznak el Macedóniába, s mint azt vezetőedzőnk elárulta, egyértelműen az a céljuk, hogy kiharcolják a továbbjutást a vasárnap délután öt órakor kezdődő szkopjei visszavágón.
- Az előző heti összecsapás nagyobbik részében nem játszottunk túl jól, mindössze húsz-huszonöt percet teljesítettünk magas színvonalon. Az elsődleges célunk természetesen a továbbjutás kivívása lesz, de azért ezt szeretnénk egy újabb győzelemmel bebiztosítani. Annyi előnyünk van azért az első meccshez képest, hogy most már tudjuk, hogy mire is képes ellenfelünk, s fel tudunk készülni a játékukra. Egyszerű feladatunk azonban nem lesz, mert a Vardar fiatal, lendületes csapatot alkot, kellemetlen harcmodorral, de úgy gondolom, hogy ha képesek vagyunk a saját játékunkat nyújtani, akkor idegenből is győzelemmel távozhatunk. Tegnap csak azok edzettek, akik az MTK ellen kevesebbet játszottak, ma viszont két komoly edzést tartunk, majd az esti utazást követően a meccs helyszínén is gyakorlunk egyet szombaton. Sajnos a Vardar, valamint az MTK ellen is sok gond volt a helyzetkihasználásunkkal, ezen mindenképpen javítanunk kell, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetést, s a pénteki, valamint szombati edzéseken erre külön figyelmet fordítunk majd.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.