2.6 milliárd a stadionra

spigott - 2014. december 16. 15:37

A Dunaújvárosi Stadion fejlesztésére idén kapott 600 millió forintot további 2.6 milliárd forinttal toldotta meg a kormány. Ebből az összegből jövőre már be lehet fejezni a stadion további fejlesztését, mely a játékteret, a lelátót, s az eredményjelzőt is magába foglalja.

Döntött tegnap a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósuló egyes labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztési beruházásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló 1980/2013. (XII. 29.) Korm. határozat módosításáról. A határozat egyik nagy "nyertese" a Dunaújvárosi Stadion, melynek az idén – a világítás korszerűsítésére is – kapott 600 millió forintos keretét toldotta meg a kormány további 2.6 milliárd forinttal. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az említett összeget a következő naptári évben, vagyis 2015-ben kell a létesítmény fejlesztésére biztosítani.
Mint azt nem is olyan régen, labdarúgó stadionunk világításának átadásakor dr. Dorkota Lajos elmondta, az akkor még remélt támogatásnak köszönhetően egy közel tizenöt éve kezdődött program érhet véget a Dunaújvárosi Stadion fejlesztésével. A világítás kiépítése ugyanis csak az első lépése volt a felújítási folyamatnak, tervben van a gyepszőnyeg és a székek cseréje, a pálya vízelvezetésének megoldása, egy modern eredményjelző beszerzése is, melynek pénzügyi hátterét a tegnap megszavazott 2.6 milliárd forint biztosítja majd.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.