Kézi Eb.: győzelem a norvégok ellen

spigott - 2014. december 18. 0:14

Fontos, szép és végül magabiztos sikert aratott a norvégok elleni Európa-bajnoki találkozón a magyar női kézilabda válogatott. Együttesünk a találkozó első felében még futott ellenfele után, de a dunaújvárosi játékosok remek teljesítményének is köszönhetően végül 29-25-ös győzelemnek örülhetett.

Ugyan a dánok elleni vereséggel már eldőlt, hogy nem juthat az elődöntőbe, azért komoly tétje volt a norvégok elleni ma esti eb-meccsnek a magyar női kézilabda válogatott számára. Ahhoz ugyanis, hogy sikerüljön teljesíteni a célkitűzést, s bejussunk a legjobb hat közé, mindenképpen le kellett győzni a kontinensviadalon még hibátlan északiakat, akiket egyébként 2005 óta nem sikerült felül múlnia a mieinknek.
A találkozó ezúttal sem kezdődött túl jól válogatottunk számára, hiszen Bulath Anita vezető találatára sorozatban lőtt négy góllal válaszoltak a norvégok, akik a folytatásban is valamivel pontosabbak voltak a mieinknél (4-6).

Igaz volt ez még akkor is, ha a magyar csapat játékával sem volt különösebb gond, de a befejezésekbe ekkor még több hiba csúszott a mieink részéről, így az első játékrész vége előtt tíz perccel még ellenfelünk állt jobban két találattal (8-11). A játékrész hajrájára azonban teljesen megváltozott a játék képe, mert a mieink saját, valamint a norvég kapu előtt sem tudtak hibázni, sorozatban hét gólt szereztek, s 15-11-es vezetéssel vonulhattak a pihenőre.
A térfélcserét követően félő volt, hogy az északiak még nagyobb elánnal kezdve próbálják bedarálni csapatunkat, de ezen az estén a magyar válogatott diktálta a tempót. Németh András csapata nem csupán tartotta, hanem növelte is előnyét, s nem kis örömünkre ebben kulcsszerepet játszott Bulath Anita és Triscsuk Krisztina is (22-16). Igyekeztek persze a norvégok is, de ahogy haladtunk előre az időben, úgy lett egyre reménytelenebb a helyzetük, mert válogatottunk esélyt sem adott ellenfelének a felzárkózásra, s bár a meccs utolsó két gólját vetélytársunk szerezte, ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, a magyar győzelem megakadályozására nem (29-25).

Ami egyben azt is jelentette, hogy válogatottunk a középdöntős csoportjának harmadik helyén végzett, így pénteken délután fél négytől a franciákkal mérkőzhet meg az Európa-bajnokság ötödik helyének megszerzéséért.
A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai közül Bulath Anita és Triscsuk Krisztina is nagyon fontos szerepet kapott a találkozón. Anitának ugyan nem igazán ment a találkozó elején, ám nagyon jól szállt vissza a z első félidő hajrájában, s onnantól szinte megállíthatatlan volt, s hat gólt is szerzett. Triscsuk Krisztina védekezésben és támadásban is kiválóan teljesített, nagyon szép és fontos gólokat lőtt, s öt szerzett találatával ő is oroszlánrészt vállalt a remek magyar sikerből.

Magyarország – Norvégia
29-25
(15-11)
Magyarország: Kiss É., Bódi, Bulath 6, Tóth G. 4, Mayer 4, Tomori 3, Kovacsics 4. Csere: Herr O. (kapus), Mészáros R., Triscsuk 5, Szucsánszki, Kovacsicz 3, Temes, Planéta. Szövetségi kapitány: Németh András.

A rovat további hírei: Sport

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.