Kézi Eb.: most biztos siker

spigott - 2014. december 10. 10:03

Könnyed, hatgólos győzelmet aratott a lengyelek elleni Eb-csoportmeccsen a két DKKA-játékossal felálló magyar női kézilabda válogatott. Együttesünk már tíz góllal is vezetett a vb-negyedik ellen, s bár a meccs végére kiengedett, sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az oroszok elleni döntetlen után a világbajnoki negyedik helyezett, de az Európa-bajnokságot a spanyolok elleni sima vereséggel kezdő lengyelek ellen lépett pályára tegnap este a magyar női kézilabda válogatott a magyar-horvát közös rendezésű kontinensviadalon.
Németh András szövetségi kapitány együttese két gyors góllal kezdte az összecsapást, s bár erre még volt válasza a vendégeknek, 3-2-es lengyel vezetésig hihette azt ellenfelünk, hogy lesz esélye a pontszerzésre. Ezt követően ugyanis támadásban és védekezésben is remekül összeállt a magyar csapat, mely sorozatban hat gólt szerezve bizonytalanította el vetélytársát, s a 17. percben már 8-3-as magyar előnyt mutatott a győri Audi Aréna eredményjelzője. A folytatásban már valamivel gyakrabban jutott át magyar védőfalon ellenfelünk is, ám a támadások befejezésével továbbra sem volt gondja csapatunknak, mely könnyedén tartotta biztos előnyét sőt, még növelni is tudta azt, így a félidei pihenőhöz érve már hétfás, 14-7-es magyar vezetésnek örülhettünk.
A térfélcserét követően első percekben egy kicsit ráijesztett a hazai drukkerekre a lengyel együttes, hiszen az első öt percben három vendég, s csak egy magyar találat esett, ám 10-15 után újra a mieink pillanatai következtek, s Bódi 39. percben szerzett találata után már tíz góllal, 20-10-re vezetett együttesünk. A tetemes előny egy kissé kényelmessé is tette a magyar válogatottat, mely a folytatásban kevésbé figyelt oda védekezésére, ráadásul támadásban is csökkent a koncentráció, így az ellenfélnek többször is sikerült felzárkóznia, négy-öt találatra, de a hajrá ismét a miénk volt, így csapatunk végül 29-23-as győzelemmel jutott be a középdöntőbe.
A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai közül Bulath Anita és Triscsuk Krisztina is csereként állt be a találkozón, ezúttal is mindketten védekezéssel kezdve, majd a támadásokba is bekapcsolódtak. Együttesünk kézilabdázói ismét hasznos játékot nyújtottak, a gólszerzés azonban ezúttal csak Triscsuknak jött össze, aki két akciógól mellett két büntetőt is értékesített, így végül négy találattal vette ki a részét a szép magyar sikerből.

Lengyelország – Magyarország
23-29
(7-14)
Magyarország: Kiss É. – Bódi 1, Tomori 6, Szucsánszki 3, Szamoránsky P. 1, Klivinyi, Kovacsics 4. Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 4, Bulath, Kovacsicz, Erdősi 2, Mészáros R., Mayer Sz. 6, Planéta 2. Szövetségi kapitány: Németh András.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.