Röplabda: kellemetlen vereség

spigott - 2014. december 21. 16:02

Nem sikerült elhoznia a pontokat a tabellautolsó Győr otthonából a Dunaferr SE röplabda csapatának. A piros-fehérek ugyan az első játékot még megnyerték, ám ezt követően szétesett játékuk, s 3-1-es vereséget szenvedtek a Rába-parton.

A bajnoki tabella utolsó helyén álló, eddig még pontot sem szerző Győr otthonában zárta az idei évet a Dunaferr SE röplabda csapata, mely a három pont megszerzésének reményében vágott neki idei utolsó találkozójának. A házigazdák azonban nagyon motiváltan vetették magukat a küzdelembe, s már az első játékban komoly nehézségeket okoztak az esélyesebb dunaújvárosi csapatnak, mely csak a véghajrában tudta behúzni a nyitó játékot 26-24-re.
A folytatásban viszont visszaesett a mieink teljesítménye, s ezt kihasználta a továbbra is nagyon lelkesen küzdő győri egylet, mely egy szintén nagyon szoros játszmában, 25-23-as részsikerrel tudott egalizálni. Az egyenlítés érthetően fel is dobta a hazaiakat, míg a mieink egyre többször remegtek meg, s ennek így nem lehetett más a vége, mint vereség. A harmadik játékot 21-re, míg a negyediket 20-ra nyerte a vendéglátó, mely 3-1-es sikerének köszönhetően megszerezte első pontjait a bajnokságban, míg a mieink ezzel a vereséggel saját helyzetüket nehezítették meg a legjobb nyolc közé jutásért folytatott harcban.
- Érthetően szomorú is volt a találkozó után Tomanóczy Tibor vezetőedző, aki szerint lényegesen jobb egyéni teljesítmények kellettek volna ahhoz, hogy ne a győriek sikerével érjen véget a mérkőzés.
- Sajnálom, hogy vereséggel zártuk az évet, szebben szerettünk volna búcsúzni. A mérkőzést az döntötte el, hogy míg mi átlagosan játszottunk, a hazaiak extra teljesítményt nyújtottak. Nálunk most ez az extra hiányzott, több jó egyéni teljesítményre lett volna szükségünk a győzelemhez. Sokat forgattam a csapatot, de ezúttal nem sikerült megtalálni azt a formációt, ami nyerő lehetett volna.  Természetesen sajnáljuk nagyon, hogy kikaptunk, de ezzel együtt is szeretnék boldog ünnepeket kívánni mindazoknak, akik az elmúlt évben is mellettünk álltak, s tettek valamit a dunaújvárosi röplabdáért.

SZESE-Győr – Dunaferr SE
3-1
(-24, 23, 21, 20)
Dunaferr SE: Guzmics, Tar, Kholmann, Kalmár, Kun, Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szücs, Hatvany Zs., Bohnicsek, Szabó, Kiss. Vezetőedző:  Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.