Jégkorong: szoros siker Debrecenben

spigott - 2015. január 30. 20:05

Izgalmas, de kevés gólt hozó mérkőzésen aratott 2-1-es győzelmet a Debrecen otthonában a Dab.Docler jégkorong csapata. Acélbikáink ketrece előtt Kalnins remekelt, míg a győztes gólt Pozsgai Tamás szerezte a találkozó 48. percében.

A MOL Liga alapszakaszának utolsó előtti mérkőzését játszotta ma este hat órától Debrecenben a Dab.Docler jégkorong csapata. A találkozó előtt ugyan már csak matematikai esélye volt együttesünknek arra, hogy megszerezze az alapszakasz első helyét, ám Donald MacLean és tanítványai így is a siker reményében várták a nehéznek ígérkező összecsapást.
Melynek első harmada nagy iramot, gyors játékot hozott, s bár valamivel aktívabbak voltak a házigazdák, Kalnins kapus eszén egyszer sem tudtak túljárni a debreceniek, akik közül elsősorban az orosz sor próbálkozott többször is a gólszerzéssel. Akadt persze helyzet a mieink előtt is, ám ahogy a túloldalon, úgy az Acélbikáknál is hiányzott a pontosság a befejezéseknél, így az első felvonás végén gólnélküli állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonást Peterdi nagy ziccere vezette fel, majd Kalnins újabb nagy védéseinek örülhettek a dunaújvárosi drukkerek. A 28. perc elején végre megtört a hosszú gólcsend, méghozzá úgy, ahogy azt szerettük volna, ugyanis hiába védte Borogyin kapus szappanos közeli kísérletét, a kipattanó Papp Viktort találta meg, aki közelről nem hibázott, s megszerezte a vezetést a Bikáknak (0-1). A meccs első találatát követően igyekezett nagyobb tempót diktálni a házigazda, ám a DAB kontrol alatt tartotta a játékot, s ha oda is értek a mieink ketrece elé a vendéglátók, még mindig ott volt Kalnins, aki nem adott esélyt az ellenfélnek a gólszerzésre.
Az újabb térfélcserét követően hamar emberhátrányba került a DAB, mely nem is bírta ki a nagy hazai nyomást, így a 44. perc elején Könczei révén egalizált a Debrecen (1-1).

Ráadásul másfél perccel később Hruby ülhetett ki a büntetőpadra, de ezt a fórt nem tudta kihasználni a házigazda, s ezt góllal büntette együttesünk, mert a 48. percben Pozsgai szánta el magát lövésre az ellenfél harmadából, s mivel Borogyin mellényúlt az egyébként életerős löketnek, így újra mehettek középre a csapatok (1-2). A folytatásban nagy erőket mozgósított a debreceni gárda az ismételt egyenlítésért, de hiába kerültek újabb fórba, s dolgoztatták meg többször is Kalnins kapust, a DAB védelme jól takarított, így végül 2-1-es győzelemmel zárta a meccset együttesünk, mely vasárnap este az Újpest vendégeként fejezi be a MOL Liga alapszakaszának küzdelmeit.

Debreceni HK – Dab.Docler
1-2
(0-0, 0-1, 1-1)

Debreceni HK: Borogyin, Csíki, Jemeljanov, Ladányi (1), Könczei 1, Hári, Szadikov, Voronov, Kaskov, Berta (1), Sijka, Tőkési, Prakab, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Szicsov, Wéber, Okos, Barabás. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

Dab.Docler: Kalnins, Pozsgai 1, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos (2), Martine, Mestyán, Peterdi, Gröschl (1), Eskelinen, Nagy R. (1), Hruby, Somogyi, Szepessy, Papp V. 1, Dörök, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.