Dunaújváros Hetilap

A falka szeretete - előadás az MMK-ban

Ónodi Zoltán - 2015. február 6. 18:52

Nagyszabású előadással várja az Újvárosi mancsok az érdeklődőket február 7-ére a Munkaművelődési Központ földszinti színháztermébe 14 órára.

„Érts meg úgy, hogy nem beszélek” címmel tart órát Matán Csaba rendőrzászlós, kutyakiképző. 26 éve foglalkozik négylábúakkal, munkájából adódóan mindenféle kutya megfordul a kezei között. A kutyaoktatás feladatai közé tartozik, hogy a háztartásban tartott ebeket a család a hétköznapi életben kézben tudja tartani. Csaba nem egy új viselkedési formát tanít, megmutatja, hogy miként tudsz a kutyáddal hatékonyan kommunikálni, hogy tökéletesen megértsétek egymást. Mindezt egy olyan technikával, amit nem kell tanulni, hiszen velünk született. Olyan információkat hallhatnak az érdeklődők, amelyeket még nem tanítanak kutyaiskolában. Decemberi zártkörű eladását nagy érdeklődés övezte, legutolsó információink szerint már csak néhány szabad hely van a holnapira.

Idén is több csoport indul kutyaiskolai képzés alatt. Egyre több embernek fontos a kapcsolata a kedvence és saját maga között. Elsajátíthatjuk a gazdi és a kutya közti viszonyok kezelését. Szocializációs programokon elérhetjük, hogy kedvencünk a tőlünk elvártan viselkedjen a többi kutyával és saját környezetünkkel. Fontos, hogy az alapengedelmességi feladatokat, mint a laza pórázon való séta, fektetés, helyben maradás, ültetés, behívás, helyre küldés, lábnál követés vagy az élelem megtagadását is jól begyakorolják. A február elejei osztályok a nagy jelentkezés miatt dupla kezdő csoporttal indulnak.


 

A februári falkaséták 7, 14, 21-ei szombatokra esnek, az indulás a dunaparti „zsiráf” szoboroktól. A sétákon mindenki a saját felelősségére vehet részt, a kutyákért a gazdik vállalják a felelősséget. Fontos egyeztetni a séta vezetőjével, ha problémás kutyával szeretnénk érkezni a programra. Alapfelszerelésként mindig legyen nálunk póráz, hám, szájkosár, zacskó, jutalomfalatok és oltási könyv. A foglalkozás során a fajtársaikkal való játékban jobban lefáradnak az ebek és erősödik az egymással való helyes viselkedésük is. A gazdik jó társaságban friss levegőn új barátságokat köthetnek. Fontos információkat cserélhetnek kutyás témákban. Megtalálod őket a „Falkaséta Dunaújváros” Facebook oldalon.

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.