DAB és Docler: külön utakon!

spigott - 2015. március 4. 19:04

Nem támogatja a következő szezontól a dunaújvárosi jégkorongot a Docler Holding. Erről Nemes Tamás a cégcsoport kommunikációs vezetője számolt be a DO-nak. A sportág dunaújvárosi jövőjével kapcsolatban a szezon után látunk majd világosabban, árulta el érdeklődésünkre Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője.

Hosszú évek óta névadó főszponzorként támogatja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a Docler Holding cégcsoport, melynek tulajdonosa az a Gattyán György, aki a magyar Forbes 2014 novemberében kiadott, leggazdagabb magyarokról szóló listáján az élen végzett 174 milliárd forintra becsült magánvagyonával. Támogatásának köszönhetően az Acélbikák alakulata megnyerte a MOL Ligát, a magyar bajnokságot. Az elmúlt időszakban azonban nem szép pénzügyi eredmények miatt került a hírek központjába az üzletember, hanem előbb a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatos vizsgálódásai miatt, majd azért, mert – mint azt a Figyelő megírta – adóelkerülés gyanúja miatt zárolta milliárdos vagyonát az adóhivatal.

Igyekeztünk hát utánajárni a dolognak, megkerestük Nemes Tamást, a Docler Holding Kommunikációs és CSR vezetőjét, aki az alábbi közleményt juttatta el honlapunkhoz.
"A Docler Holding szakmai vezetése megvizsgálta sokéves együttműködését a Dunaújvárosi Jégkorongcsapattal és úgy határozott, hogy a jövőben figyelmét új területek felkarolásának szenteli.
A Docler csoport fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. A cégcsoport CSR tevékenysége igen széleskörű és aktív mind Magyarországon, mind Luxembourgban. Az elmúlt években kiemelkedő szerepet kapott a céges támogatások terén a sport. A Docler Holding támogatói körében köszöntheti Rapport Richárd olimpikon sakknagymestert, Vadnai Benjamin világbajnok vitorlázót, a BME Futsal csapatát, mozgássérült sportcsapatot, a fiatalok atlétikai felkészülését segítő IKARUS BSE-t, valamint a többszörös Magyar Bajnok jégkorong csapatot, a Dunaújvárosi Acélbikákat.

A Dab.Docler megkerülhetetlen szereplője a magyar jégkorong életnek, az egyesület nem csak a felnőtt csapat eredményeire lehet büszke, hanem kiváló munkát végeznek az utánpótlás nevelésében is, gyermekcsapataik is egyre sikeresebbek. A névadó szponzori szerepet immár kilencedik éve a Docler csoport látja el, támogatásukkal hozzájárulva a címek eléréséhez. A közös munka alatt az Acélbikák megnyerték a MOL Ligát, a Magyar Bajnokságot, illetve a Magyar Kupát is. Mindez a cégcsoport jelentős anyagi hozzájárulása nélkül nem jöhetett volna létre. A Docler csoport az elmúlt években több mint egymilliárd forintot invesztált az egyesület kiemelkedő szakmai munkájába.
Azari Zsolt a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a Docler csoportnak az elmúlt évek támogatásaiért, a dunaújvárosi jégkorong felkarolásáért. Nemes Tamás a cégcsoport kommunikációs vezetője gratulált Azari Zsoltnak és a csapatnak az elért eredményekhez, és további sikeres szereplést kívánt! Mint elmondta, a Docler csoport megvizsgálta CSR tevékenységét és a társadalmi felelősségvállalásról készített éves portfóliókból kitűnik, hogy a vállalat kiemelt figyelmet fordított az elmúlt években a sport támogatására. Évről évre a támogatási keret jelentős, meghatározó része a sportolókat, sportegyesületeket segíti. A cégcsoport igyekszik felelősséggel dönteni a beérkező kérelmekről, így idén úgy határozott a szakmai vezetés, hogy egy hosszú periódus után más területeknek szeretne kiemelt szerepet adni. „Célunk, hogy mind Magyarországon, mind Luxemburgban minél több rászoruló civil szervezet, alapítvány kaphasson támogatást a cégcsoporttól, ezért kellett átalakítanunk támogatási portfóliónkat" – áll Nemes Tamás hivatalos közleményében.

A közleménnyel kapcsolatban megkerestük Azari Zsoltot, a Dab.Docler jégkorong csapatának ügyvezető igazgatóját, akitől arra voltunk kíváncsiak, mennyiben befolyásolja a főszponzor döntése együttesünk jövőjét. Az egyesület első embere érdeklődésünkre elárulta, hogy a Docler Holding minden idei vállalt kötelezettségét teljesíti, mint ahogy eddig is teljesítette, de a jövővel csak a szezon végén kívánnak foglalkozni, hiszen az idei szezonban is várnak még feladatok az együttesre, mert mindenkinek az a célja, hogy ez a rendkívül gyümölcsöző együttműködés a lehető legszebb emlékekkel, vagyis a minél sikeresebb Magyar Kupa szerepléssel érjen véget.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.