Jégkorong: a bronz is elúszott

spigott - 2015. március 28. 17:49

Negyedik helyen végzett a Magyar Kupa küzdelmeiben a Dab.Docler jégkorong csapata, mely ma délután a Debrecentől is kikapott. Acélbikáink még gólt sem tudtak lőni a szezon utolsó mérkőzésén, így Ladányiék sima, 3-0-s győzelemnek örülhettek.

A Miskolc elleni vereséget követően ma a Debrecen ellen korcsolyáztak jégre a Dab.Docler hokisai a Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A csalódott csapatok meccsén hamar kiderült, hogy a tegnapihoz hasonló "élességgel" kezdte a mérkőzést a DAB, ugyanis a Debrecennek mindössze kettő perc kellett ahhoz, hogy megszerezze a vezetést Könczei találatával (0-1). A bekapott gól után igyekezett ugyan a DAB, ám helyzetkihasználása az Érsekújvár elleni formát idézte, Croteau, Somogyi, majd Galanisz is hiába állt szemben Borogyin kapussal, képtelenek voltak eltenni mellette a pakkot. Hiába játszott tehát némi fölényben nem tudott egalizálni együttesünk, míg a Debrecennek egy újabb helyzet bőven elég volt a következő gólhoz: A 20. percben Sijka ugrott ki a dunaújvárosi védők között, majd úgy használta ki ziccerét, ahogy kell, így kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást (0-2).

A második felvonásra kapust cserélt Robert Spisak, a tegnapi betlije után újra gyenge napot kifogó Sevelát ezúttal is Hajek Márk váltotta a dunaújvárosi ketrec előtt, ám a fiatal hálóőrnek nem sok dolga akadt az első tíz percben, hiszen a debreceniek nem nagyon jutottak helyzetig. Sajnos ez igaz volt a mieinkre is, így a harmad első felébe egyetlen komoly védést kellett mindössze bemutatnia a Borogyinnak. A játékrész utolsó hat-hét perce viszont a debrecenieké volt, akik előbb emberfórból, majd egyenlő létszámban is megtornáztatták Hajeket, az utolsó percre azért jutott egy – szokás szerint – kimaradt DAB-ziccer is, így nem csökkent hátrányunk az utolsó húsz perc előtt.

A harmadik etapot emberelőnyben kezdték a Bikák, de most sem sikerült élniük fórjukkal, majd a következővel sem, pedig bőven volt lehetőségük rá, ám vagy Borogyin hárított, vagy az üres kapu megcélzása okozott gondot játékosainknak. A Debrecen viszont nem volt ilyen előzékeny, hiszen Martine kiállításából Ladányi is megszerezte szokásos gólját, így a 49. percben végleg eldőlt a mérkőzés (0-3). A meccsből hátralévő bő tíz percbe belefért még egy újabb elpuskázott dunaújvárosi emberelőny, de újabb találat már nem született, így a tegnapi 3-6 után ma ismét háromfás vereséget szenvedett a Dab.Docler jégkorong csapata, mely dicstelenül, két sima zakóval és a negyedik helyen fejezte be a Magyar Kupa küzdelmeit.

Dab.Docler – Debreceni HK
0-3
(0-2, 0-0, 0-1)

Dab.Docler: Sevela (Hajek) – Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szepessy – Martine, Hruby, Croteau, Somogyi, Pavuk – Nagy Richárd, Mestyán, Szappanos, Gröschl, Peterdi – Dörök, Eskelinen, Kovács V., Magosi, Léránt. Vezetőedző: Robert Spisak.

Debreceni HK: Borodin (Tőke) – Csíki, Vincze, Ladányi 1, Hári (1), Berta – Sadikov, Wéber, Dancsfalvi, Vaszjunyin 1, Sijka (1) – Prakab, Tőkési, Könczei 1, Okos, Odnoga – Kaskov (1).

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.