Jégkorong: félgőzzel is simán

spigott - 2015. március 17. 20:50

Edzőmeccsnek is gyenge mérkőzésen győzte le 5:2-re a DAB  jégkorong csapata a MAC gárdáját ma este a fővárosban megrendezett Magyar Kupa selejtezőn.

A Magyar Kupa selejtezőjének utolsó mérkőzését játszotta ma este a gyönyörűen felújított Tüskecsarnokban a Dab.Docler jégkorong csapata. A mérkőzés esélyesének egyértelműen a mieink számítottak, akik végül hozták is a kötelezőt, ám a fővárosba ellátogató dunaújvárosi drukkerek így sem lehettek felhőtlenül elégedettek az Acélbikák produkciójával. A mérkőzés előtti Robert Spisak vezetőedző ugyan teljes odafigyelést várt együttesétől, ebből túl sokat nem igazán láthatott vissza a csapat tagjaitól a szlovák szakember, az is igaz persze, hogy amikor akkora a különbség a két csapat között, mint a ma látott mérkőzésen, nehéz jó formát futni.

A MAC fiataljai próbáltak jégkorongozni, de nem igazán ment nekik ez a játék, s az megint csak legyen egy kicsit a mieink "sara", hogy az első harmadban kapura eresztett három lövésükből egy azért így is beakadt… Igaz akkor már a negyed gőzzel játszó DAB kettőnél járt Croteau és Somogyi találataival, majd a játékrész végén még Pozsgai is bevette az egyébként jól védő Zaka ketrecét (1-3). A második felvonásban is megmaradt az osztálykülönbség a felek között az egyébként békés, egy normális ütközést nem hozó találkozón, de Croteau újabb gólján kívül csak kihagyott, túlcifrázott dunaújvárosi ziccereket láthattunk.

A harmadik felvonásra tovább zuhant az amúgy sem magas színvonal, Somogyi ugyan a 42. perc elején tovább növelte saját és csapatai góljai számát, ám itt le is zárta a meccset együttesünk (1-5). A hátralévő szűk húsz percben ugyanis csak az újabb kihagyott DAB-helyzetek miatt bosszankodhattunk, s mivel Acélbikáink sem az ellenfél, sem a saját kapujuk előtt nem koncentráltak, így fordulhatott elő, hogy egy újabb távoli lövésbe nyúltak bele gólt érően a házigazdák, akik legalább annak örülhettek, hogy egálra hozták az utolsó harmadot (2-5).

MAC – Dab.Docler
2-5
(1-3, 0-1, 1-1)
Dab.Docler: Sevela – Pozsgai 1, Hüffner (1), Galanisz, Azari, Szappanos – Erdélyi, Martine (2), Croteau 2 (1), Somogyi 2 (1), Pavuk (3) – Nagy R., Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi – Léránt. Vezetőedző: Robert Spisak.

A rovat további hírei: Sport

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.