Dunaújváros Hetilap

Rangos állami kitüntetés a Hankook ügyvezetőjének

doszerk - 2015. március 17. 11:27

A Magyar Érdemkereszt arany fokozatát vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. - derült ki a cégcsoport sajtóközleményéből.

Lee Sang Il, a Rácalmáson működő Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Érdemkereszt arany fokozatát vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a Nemzetgazdasági Minisztériumban, 2015. március 13-án. A gyárigazgató Magyarország gazdaságának élénkítése és új munkahelyek teremtése érdekében végzett vállalatvezetői munkája, valamint a koreai-magyar kulturális kapcsolatok elmélyítését szolgáló tevékenysége elismeréseként részesült a magas állami kitüntetésben.
Lee Sang Il 2009-ben foglalta el a prémium gumiabroncsokat gyártó koreai vállalat rácalmási gyárának ügyvezető igazgatói székét. Az igazgató 1978 óta dolgozik a Hankooknál, ez az első munkahelye. Mielőtt Magyarországra került, az új üzemek működési és termelési feltételeinek megteremtéséért felelős mérnökgárdát vezette Koreában. Ő tervezte meg a rácalmási gyár gyártási folyamatait.

- Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a rangos elismerés, amelyért köszönettel tartozom a magyar kormánynak és a magyar embereknek egyaránt a magam és a Hankook Tire teljes közössége nevében. Büszke vagyok arra, hogy a Hankook egyetlen európai gyártóegysége itt, Magyarországon működik, és az évek során a kormánnyal közösen kitűzött és megvalósított célok mentén küldetésemnek érzem, hogy folytassam a közös gyarapodást elősegítő munkát – nyilatkozta Lee Sang Il.
A Hankook magyarországi beruházásainak összértéke meghaladja a 880 millió eurót. A harmadik gyárbővítési fázis befejezésének küszöbén a vállalat már mintegy 3300 főt foglalkoztat. A magyarországi ultramodern gyáregység speciálisan az európai piac számára gyárt személygépkocsikra és kisterepjárókra (SUV) szánt abroncsokat.
Lee Sang Il számára kiemelten fontos, hogy a Hankook, az ország egyik jelentős munkáltatójaként eleget tegyen társadalmi felelősségvállalási kötelezettségeinek.

A 2012-ben útjára indított Hankook Abroncsadományozási Program keretében mostanáig összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztott szét a cég, megközelítőleg 100 millió forint értékben olyan közhasznú szervezetek között, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. Szintén több éve fut a Hankook Értékteremtő Önkéntes Program, amelynek keretében a gyár alkalmazottai kezdeményeznek és végeznek önkéntes munkát különböző közhasznú szervezetek és közintézmények javára. Dunaújváros és Rácalmás környékén. A költségeket a Hankook állja. A koreai vállalat támogatja a térség egészségügyi intézményeit és az oktatást is.
Lee Sang Il érdemeit, a fejlődésért végzett munkáját az elmúlt évben már elismerték a Rácalmás város és a Dunaújvárosi Főiskola díszpolgári címével is.

 

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.