Sport, tanulmány, szakmai elismerés - A hónap diákjai a Városházán

Molnár Emese - 2015. április 29. 12:46

A már hagyományokhoz híven, az elmúlt hónap legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó diákokat látták vendégül a Városházán. Friedrichné Pethő Ilona, a polgármesteri kabinet vezetője fogadta az ünnepségre érkező diákokat és tanáraikat, majd személyesen adta át a szép, kitűnő eredményekért járó emléklapokat.

Közben persze mindegyik nebuló büszkén mesélte el, miben is jeleskedett, milyen feladatokat kellett megoldani egy-egy verseny alkalmával.

Szűcs Noémi Dominika, Szoták Florina, Kaczor Gréta, Hír Alexandra, Gróf Lilla, Izsák Dóra, Ongai Dóra Ramóna, Mészáros Adrienn, Ladányi Laura, az Arany János Általános Iskola kézilabdázói, akik kimagasló sportteljesítményükért vehették át az emléklapokat. A kiváló tanulmányi eredményéért Köller Donát, a Dózsa iskola tanulója, valamint Orsós Erika, a Gárdonyi iskola tanulója is elismerésben részesült.

A Hild iskola röplabda csapatának tagjai, Bohnicsek Szilveszter, Szabó Péter, Stefanovics Krisztián, Kalmár Ákos, Kholman Norbert, Kiss Marcell, Kun Benedek, Tar Szabolcs, Guzmics Richárd, Gebhardt Áron, Sárik Martin és Gebhardt Norbert a diákolimpián való kiváló eredményükért kaptak elismerést (a díjátadó ünnepségen egy mérkőzés miatt sajnos nem tudtak jelen lenni). Lehoczky Dorina és Rostás Alexandra, a Lorántffy középiskola tanulói a Szakma Sztárja Fesztivál döntőjébe kerültek, ezért érdemelték ki a hónap diákjai címet. Posta Vanessza, a Móra iskola tanulója a kiváló közösségi munkájáért kapott oklevelet. Lőkös Viktória, Fejes Réka, Csóka Nikolett, Márkus Dóra, a Petőfi iskola sakkozói a megyei diákolimpián elért 1. helyezésükért részesültek elismerésben.

Emléklapot vehetett át Gortva Lúcia, Turcsán Fruzsina, Boros Viktor, Proksza Manó Xavér, a Rudas középiskola tanulói a természettudományok területén elért kimagasló eredményükért. Vörös Flóra, a Széchenyi gimnázium tanulója a 100 méteres gyorsúszásban, míg Ágoston Antónia, a Vasvári iskola tanulója a nyelvi versenyeken elért kiváló eredményéért részesült elismerésben.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: fejlődik a Pentelei iskola

DSTV: fejlődik a Pentelei iskola

2024. aug. 15.

Különleges szellemiség jellemzi a Pentelei Mentálhigiénés iskolát, derül ki a DSTV újabb, az intézmény életét és képzési programját bemutató összegzéséből. Ezúttal az általános iskola fejlesztésével kapcsolatos törekvésekről esik szó. Hangkép.

DSTV: az ovisok étkeztetése

DSTV: az ovisok étkeztetése

2024. aug. 09.

Ismét az óvodásokat érintő témákkal és kérdésekkel foglalkozik a DSTV összeállítása. Ezúttal a gyerekek étkeztetése a téma – Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója az étkezések száma mellett a minőségi mutatókról és a téma kihívásairól is beszél. Hangkép.

DSTV: Pentele iskolája

DSTV: Pentele iskolája

2024. aug. 07.

A Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium mutatkozik be a DSTV összegzésében. Könyves Ágnes igazgató kalauzolása nyomán szó esik az intézmény különleges küldetéséről, szakmai programjáról és a szakképzés kínálta esélyekről is. Hangkép.

ICA-D: életpályák, karrierutak a Móriczból

ICA-D: életpályák, karrierutak a Móriczból

2024. aug. 01.

A Móricz 70 kiállítás keretében készítette a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) azt a videóinstallációt, amely fotóportrék segítségével mutatja be az intézményből induló sokszínű és izgalmas életutakat, egyéniségeket, professzionális karrierutakat. A gyűjtemény nyomán által rácsodálkozhatunk arra, hány tehetséges ember indult a dunaújvárosi iskolából. A Móricz-network tegnap élesedett a nagy videós felületen – itt a helye. Hangkép.

DSTV: kipróbáltuk a néptáncot

DSTV: kipróbáltuk a néptáncot

2024. júl. 22.

A tanév végén a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai közreműködésével a DSTV stábja is kipróbálta, mi zajlik egy-egy foglalkozáson. Ezúttal a néptáncoktatás műhelye a bázis – Bálint Kristóf a kalauz. Hangkép.

DSTV: búcsú a tanévtől az Aranyban is

DSTV: búcsú a tanévtől az Aranyban is

2024. júl. 17.

Sikeres évet zárt az Arany János Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A remek oktatási és versenyeredmények mellett arra a legbüszkébbek, hogy az intézmény elnyerte az Állatbarát Általános Iskola címet – sokat tettek érte. Hangkép.

DSTV: évet zárt a Vasvári iskola is

DSTV: évet zárt a Vasvári iskola is

2024. júl. 14.

A Vasvári iskola tanévzárójába enged bepillantást a DSTV összeállítása. Gálosfai Tímea igazgató jóvoltából egy picit összegezni is tudjuk a magunk mögött hagyott tanévet – természetesen vasváris szemmel. Hangkép.