Dunaújváros Hetilap

Hankook - folytatódik az Értékmentő Program

doszerk - 2015. május 26. 20:33

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén harmadik alkalommal indította útjára a most már hagyományosnak tekinthető, alkalmazottait aktívan bevonó támogatási programját, a Hankook Értékteremtő Dolgozói Önkéntes Programot.

Az akció keretein belül a vállalat a dolgozók által javasolt közhasznú szervezeteknek és közintézményeknek nyújt segítséget a rácalmási gyár tágabb környezetében. A program a munkavállalók személyes önkéntes munkáján és a Hankook anyagi hozzájárulásán alapul. 2015-ben 24 önkéntes projekt valósulhat meg, mintegy 10 millió forint összértékben.

A 2013-ban útjára indított kezdeményezés célja, hogy a dolgozók személyes, önkéntes munkájukon keresztül is hozzájáruljanak a helyi közösségek mindennapjainak könnyítéséhez, amihez az anyagi támogatást a Hankook biztosítja. A program keretein belül eddig összesen 31 projektötlet valósulhatott meg, közel 8 millió forint értékben. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy 2015-ben mind a megvalósítható tervek száma (24), mind pedig a támogatási keret (10 millió forint) növekedett az előző évekhez képest. Az idei akció keretében Dunaújvároson kívül Adonyban, Alapon, Baracson, Besnyőn, Igaron, Perkátán, Pincehelyen, Sárosdon és Szabadszálláson dolgoznak majd Hankook-önkéntesek, mostantól várhatóan szeptemberig.

Fontos tudni, hogy a jelentkezőknek olyan terveket kellett benyújtaniuk, amelyeket öntevékeny módon tudnak megszervezni és elvégezni. Míg 2013-ban 70 munkavállaló vett részt az önkéntes munkákban, addig 2015-re ez a szám megduplázódott. A kezdeményezés dolgozói népszerűségének több oka is van. Fontos szempont, hogy maguk a munkavállalók szabhatják meg a segítség irányát, és a közös cél érdekében végzett együttes erőfeszítés még jobban összekovácsolja a dolgozói közösségeket, segíti az egyes területek közötti kommunikációt,  javítja az összetartozás érzését.

Az idén megvalósítandó projekttervek is számos területre kiterjednek a bölcsőde, óvoda és iskola külső és belső felújításától kezdve, az erdei sportpálya, és önkéntes tűzoltó szertár felújításáig, illetve a Hankook Önkéntes Programjának keretében vadonatúj játszótér is létesül a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában - álla Hankook szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében

- A társadalmi felelősségvállalás egyre nagyobb hangsúlyt kap a vállalatok tevékenységében. Felelősen gondolkodó vállalatként mi is kiemelt figyelmet és jelentős erőforrásokat szentelünk annak, hogy minden lehetséges módon támogassuk a közösséget, amelyben működünk. Dél-Koreában komoly hagyománya van az önkéntes munkának, így számomra ez a program különösen kedves, a cég vezetőjeként pedig büszke vagyok arra, hogy dolgozóink is hozzájárulnak önkéntes munkájukkal a közösség támogatásához. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján örömmel mondhatom el, hogy egyre több kolléga csatlakozik a programhoz, így igazi kihívást jelent számunkra, hogy a számos beérkező ötlethez megfelelő támogatást tudjunk nyújtani - mondta el a Dolgozói Önkéntes Programmal kapcsolatban Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

- Az emberek szeretnek jót tenni, felelősen viselkedni, törődni a szűkebb-tágabb környezetük problémáival, de legtöbbször nincs elég energiájuk vagy lehetőségük ahhoz, hogy ennek a kereteit megtalálják, kialakítsák. Ebben segíthetünk mi a feltételek megteremtésével. Ezért is fontos számomra, hogy ez a program a dolgozók felől érkező kezdeményezésekre épült, már a kezdetektől aktívan bevontuk őket a célkitűzések és keretek kialakításába. Úgy gondolom, hogy ezzel nemcsak a helyi közösségeket segítjük, de áttételesen a dolgozóink önmegvalósítási törekvéseit is támogatjuk. A felvállalt értékközösség és a közös eredmények felett érzett büszkeség pedig erősíti a dolgozók cég iránti lojalitását - egészítette ki a cég első embere.
 

Fotók: Hankook/DO

A rovat további hírei: Közélet

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.