Belvárosi balhé a nyitvatartás miatt (is)

doszerk - 2015. június 29. 18:04

Kisebb botrány alakult ki ma kora este az egyik távközlési szolgáltató ügyfélszolgálatán, mely bezárta kapuit a szerződésmódosításra váró ügyfelek előtt. A helyszínre komoly erőkkel vonultak ki a rendőrök is, de szerencsére nem kellett intézkednie az egyenruhásoknak.

Hét rendőrautó jelent meg szinte egyszerre a Dózsa György úti szolgáltatóház előtt. Az egyik mobilszolgáltató ügyfélszolgálata felé vették az irányt, immáron gyalogosan. Körülbelül tízen be is mentek az üzletbe, ahol azonban semmi nem történt, rendőri intézkedésre nem volt szükség. Neve elhallgatását kérő informátorunk elmondta, hogy azért alakult ki tömeg a mobilszolgáltató üzlete előtt, mert tarifaemelés van a láthatáron, melyet azonban le is lehet mondani, ha az adott előfizető ehhez nem járul hozzá. Ezt el lehet intézni interneten, telefonon és személyesen is. Sokan az utóbbit választották és állítólag százan is összegyűltek az iroda előtt. Az ügyintézés zajlott, de fél hatkor mondván, hogy lassan lejár az irodában dolgozók munkaideje, bezárták a kapukat. Vagyis bezárták volna, de a már majdnem bebocsátást nyerők még kis tömegben bementek az üzlethelyiségbe, mondván, hogy órák óta ott állnak és másnap már nem tudnak jönni. A helyzet kezelhetetlenné vált, ekkor meg is jelentek a rendőrök. Informátorunk elmondta, hogy egy hangos szó nem volt a rendőrök nagyon kedvesek voltak, igazából intézkedniük sem kellett.

A helyszínen többen felháborodásuknak adtak hangot, miszerint ők is egész nap dolgoznak és nem tudják máskor intézni ezt az ügyet, csak a meló után. Nem értették, hogy ha ilyen akcióra készül egy szolgáltató, akkor miért nem tesz mellé mankót, könnyítést, miért várja el az internethez nem értőktől, hogy gép elé kényszerüljenek, holott nem tudják használni. Volt aki csendesebben, volt aki felháborodottan mondta a mantrát, de az tény, hogy ordítozás, lökdösődés nem volt.

Hogy holnap mi várható? Ezt előre csak megjósolni lehet: ugyanilyen tumultus, de lehet, hogy már morcosabb ügyfelekkel. A szolgáltatónak valamit lépnie kell, a sorban állás és a morgolódás nem egyedüli újvárosi eset.

Az előzmény összefoglalva:

A Telenornál június 30-ig visszahívást igényelhetnek az ügyfelek, amennyiben nem fogadják el a július 1-jén életbe lépő díjszabás módosítást.

Az ügyfeleknek arra is érdemes figyelniük, hogy amennyiben nem nyilatkoznak a megadott határidőig, akkor életbe lép a szerződésmódosítás.

A Telenor arról tájékoztatott, hogy június 24-én és 25-én SMS-ben, személyre szabott módon tájékoztatta érintett ügyfeleit a díjszabásuk várható módosításáról. Az előfizetők a Telenor bármely ügyfélszolgálati csatornáján jelezhetik, ha nem fogadják el a díjváltozást, így az nem lép hatályba a számukra.

A Telenor jelezte azt is, hogy emiatt a telefonos ügyfélszolgálaton és az üzletekben átmenetileg megnövekedett a várakozási idő. Ezért a szolgáltató azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a 1220-as telefonos ügyfélszolgálaton a 6-os menüpontban a 2-es gombbal kérjenek visszahívást.

Hozzátették, hogy a Telenor ügyintézői júliusban mindenkit felhívnak, aki visszahívást kér és mindenkivel személyesen egyeztetnek, így az ügyfeleknek a visszahívásig nem kell aggódniuk a július elsejei tarifaváltozás miatt. Emellett a társaság hétfőn déltől az üzletekben is gyorsított ügyintézési eljárást vezetett be, visszahívási igényüket ott is jelezhetik az ügyfelek.

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)