Vízilabda: végre győzelem

spigott - 2015. július 8. 7:36

Utolsó csoportmeccsén győzött, így bejutott az Universiade legjobb nyolc csapata közé a magyar női vízilabda válogatott, mely holnap Kanada ellen játszik az elődöntőért.

Utolsó mérkőzésén ugrott medencébe ma hajnalban a magyar női vízilabda válogatott az Universiade csoportküzdelmeiben. A mieink ellenfele az a francia csapat volt, mely két vereség mellett egy győzelmet számlált eddigi találkozóin, s ahhoz, hogy az elődöntőért küzdhessen a három dunaújvárosi játékossal (Polák, Ziegler, Vályi F) felálló magyar csapat, mindenképpen nyernie kellett.

Együttesünk ennek megfelelő elszántsággal vetette is magát a küzdelembe, ám az első felvonás még kiegyenlített játékot hozott, hiszen Polák Zsófia találatára hamar válaszolt az ellenfél, így nyolcpercnyi játékot követően egyenlő állással vonulhattak pihenőre a felek. A második etapban viszont már egyértelműen a mieink akarata érvényesült, hiszen az újabb két találatot jegyző Polák Zsófia vezérletével meglépett ellenfelétől válogatottunk, s ugyan a franciák a félidő vége előtt nem sokkal újra betaláltak, a térfélcsere előtt már 4-2-es magyar előnynek örülhettünk.

A harmadik nyolc perc elején minimálisra csökkentette hátrányát ellenfelünk, ám erre sorozatban szerzett öt góllal válaszoltak a mieink, s így hiába szerezte a negyed utolsó gólját is a francia válogatott, az utolsó felvonás már nem ígért túl sok izgalmat (9-4). Főleg úgy nem, hogy a hajrában újabb két találatot szerzett válogatottunk, mely végül 11-5-re nyerte utolsó csoportmérkőzését. Az első győzelem egyben azt is jelentette, hogy a mieink végül csoportjuk negyedik helyén végeztek, így bejutottak a sorozat legjobb nyolc csapata, ahol a másik csoportot megnyerő kanadai válogatottal játszanak az elődöntő eléréséért.

Magyarország – Franciaország
11-5
(1-1, 3-1, 5-2, 2-1)
A magyar csapat gólszerzői: Polák 4, Ziegler 3, Gémes 2, Kövesdi 1, Takács 1

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.