Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Wandallz Mini Feszt - Hip-hop buli a Szabadstrandon

doszerk - 2015. augusztus 21. 14:32

Helyi zenekarok lépnek fel azon a mini fesztiválon, amelyet a Szalki-szigeti Szabadstrandon rendeznek majd augusztus 21-én. A rendezvényre a belépés díjtalan.

A rendezvényt Wandallz Mini Feszt-re keresztelték a szervezők, azon egyszerű oknál fogva, hogy a fellépők alkotják a Wandallz Label (We and Allz, magyarul mi és mindenki) nevű zenei csoportosulást. Az ötletgazda Hári Attila volt, aki elmondta, hogy évek óta zenélnek már együtt és most közösen is szeretnék megmutatni magukat a városnak és a város környéki zenekedvelőknek. A zenekarok már el is kezdték a felkészülést, s javában próbálnak.

-Régebben én is a tagja voltam a formációnak, de az élet más területre sodort, család, munka, gyerekek. Ellenben adódott az ötlet, hogy mutassuk meg magunkat, mert szeretnénk bekerülni jobban a köztudatba. Az ötletemmel megkerestem Mádai Balázst, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatóját és azonnal a rendezvény mellé állt. Ennek köszönhetően augusztus 21-én 15 órától éjfélig mini fesztivált rendezünk, amelyen a fellépő zenekarok többsége ízig-vérig dunaújvárosi, de akad egy élvonalbeli fővárosi együttes is- avat be a rendezvény létrehozásának rejtelmeibe Attila.

A mini fesztiválon fellép a BeatKOHO, az Ayahuaska, a Pop-Mockup, a Mocskos Márka, a Knozah’ B és a pesti DSP együttes. A fellépők zenei stílusa olykor behatárolhatatlanul egyedi, de a rap-cortól a hip-hopp-on át a rap-coverig minden hallható lesz a BeatKOHO élőzenés populárisabb rap vonaláig.

Pacskó Ádám, az Ayahuaska frontembere elárulta a titkos céljaikat is:

- Az a célunk, hogy Dunaújváros is felkerüljön a hazai underground rap zenei térképre és megmutassuk, hogy itt is változatos zenei élet működik, és nem is akármilyen.

Lábadi Ádám a Mocskos Márka együttes frontembere is hasonlóan vélekedett:

- Szeretnénk, ha nem csak egyszeri alkalom lenne ez a program, hanem hagyománnyá válna.

Joó László, a BeatKOHO vezetője az egyik alapító atyja és oszlopos tagja a Wandallz mozgalomnak.

-Évente több alkalommal rendeztünk rap-bulikat a városban, hogy ezzel is erősítsük az itteni hip-hop kultúrát, s most ez egy jó lehetőség arra, hogy együtt egy örömzenével a városi közönséget is kicsaljuk, hogy együtt bulizzunk. Sajnos, manapság többnyire a nagy videómegosztókon keresztül hallgatnak a fiatalok zenét, de most szeretnénk, ha élőben is hallanák, látnák, milyen széles és nívós a helyi paletta.

A szabadstrandra kilátogatókat büfével, sörsátorral, strandsportokkal, és egész napos zenei programokkal várják a szervezők. Az élő koncertek között pedig Krossy (BeatKOHO) gondoskodik a remek hangulatról a lemezjátszók mögül. A rendezvény természetesen ingyenes lesz, a részvétel a fiatalok számára pedig szinte kötelező!

Szóládi Zoltán

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

2024. ápr. 22.

Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta lesz az Utószó című irodalmi antológia következő vendége a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután.

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.