Labdarúgás: a kiállítás eldöntött mindent

doszerk - 2015. augusztus 18. 15:07

Harmadik bajnoki mérkőzésén második vereségét szenvedte el hétvégén a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely ezúttal Balmazújvárosban kapott ki 3-1-re. Artner Tamás vezetőedző helyzetét ráadásul sérülések, eltiltások is nehezítik a Zalaegerszeg elleni találkozó előtt.

Finoman szólva sem úgy alakult Dunaújváros PASE labdarúgóinak legutóbbi bajnoki fellépése, ahogy azt a gárda vezetői, játékosai, valamint szurkolói remélték. A Balmazújvárosban elszenvedett 3-1-es vereség kétszeresen is fájó, hiszen nem csak a három pontot, hanem két játékosunkat kiállítás, egyet pedig sérülés miatt vesztett el az együttes. Nem is lehetett elégedett a mérkőzés után a dunaújvárosi szakvezetés, mely szerint több tényező vezetett el odáig, hogy a Siófok elleni vereséget és a Vác elleni sikert követően ezúttal pont nélkül zárja újabb bajnokiját a csapat.

"Jól kezdtük a találkozót, de a 10. percben sok minden eldőlt. Ekkor a védekezésben buta hibákat követtünk el, melynek Vaskó Tamás kiállítása lett a vége. Azonnal változtattunk a csapat felállásán, 4-3-2-es rendszerre, amire azért volt szükség, hogy továbbra is megmaradjon a két támadó fennmaradásával az esély a gólszerzésre. Ez sikerült is, hiszen megszereztük a vezetést. A félidő végén következett be Orosz Márk sérülése, amely szintén nagy veszteség volt. Az ő kiesését követően a támadó játékunk sajnos nagyon lelassult. Ezt kihasználva nagy nyomás alá helyezett bennünket a hazai csapat, akik egyenlíteni tudtak. Ez behatárolta a második félidőt, ahol sajnos két gólt is kaptunk. Csapatom ugyan szívvel-lélekkel küzdött, de a kiállítások - Vaskó és Eppel - és Orosz elvesztése soknak bizonyult." – értékelte Artner Tamás vezetőedző, aki szerint a gyors kiállítás miatt vált a kelleténél paprikásabbá a találkozó.

Képek: DO-archív

Kiállított játékosaink, valamint Orosz Márk és a régóta sérült Csehi Tamás sem állhat ráadásul együttesünk rendelkezésére a hétvégén, így finoman szólva is hiányos kerettel várhatja csapatunk a Zalaegerszeg elleni összecsapást. Artner Tamás szerint ez komoly terhet ró majd a játékosokra, akiknek extra teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a hazaiak erősebb játékoskeretét ki tudják egyenlíteni.
"A Balmazújváros elleni mérkőzés után annyit mondtam az öltözőben, hogy a kiállítások és a sérülések miatt a zalaegerszegi találkozóra lenulláztuk magunkat. A nagy kérdés az, hogy ezt a csapat hogyan fogja tudni elviselni. Úgy kell pályára lépnünk, hogy a hazaiak nagyobb játéktudását hozzáállással, akarattal, a futóteljesítmény maximalizálásával kompenzálni tudjuk. A múlt heti hőséget most az óriási esőzés zavarta meg, de a heti edzésterven, beosztáson nem kívánok változtatni, így a megtervezett munkát az előírtaknak megfelelően fogjuk elvégezni." – árulta el a Dunaújváros PASE szakvezetője.

-Szárszó Lajos-

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.